Nicușor Dan s-a autoizolat la domiciliu, după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat cu coronavirus: „E important să ne păstrăm calmul și să respectăm regulile impuse de autorități”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 16:54
Nicușor Dan s-a autoizolat la domiciliu, după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat cu coronavirus: „E important să ne păstrăm calmul și să respectăm regulile impuse de autorități”
Nicușor Dan, în autoizolare la domiciliu, după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Coronavirusul afectează și scena politică din România, după ce senatorul Partidului Național Liberal, Vergil Chițac, proaspăt întors dintr-o deplasare în Franța, făcută în interes de serviciu, a fost testat pozitiv. De îndată ce informația a devenit oficială, membrii formațiunii politice, în frunte cu întreg Cabinetul Orban, s-au autoizolat la domiciliu, așteptând să afle dacă se numără printre pacienții infectați. La fel a procedat și Nicușor Dan, candidat susținut de USR și PNL în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei.

Nicușor Dan, în izolare la domiciliu. A participat la o ședință cu Vergil Chițac

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, acesta și-a motivat gestul, explicând că în cursul zilei de luni, 9 martie, a luat parte la o ședință la care a participat și parlamentarul infectat cu agentul patogen denumit științific COVID-19. Totodată, fostul președinte al USR i-a îndemnat pe cetățenii români să-și păstreze calmul și să respecte toate măsurile anunțate de autorități pentru a evita ca țara noastră să se confrunte cu o situație similară celei din Italia, unde 189 de persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, făcând ca numărul total al deceselor să atingă un prag fără precedent 1.016.

Am participat luni la ședința Biroului Politic Național al PNL la care a fost prezent senatorul Chițac. La acea ședință, BPN a validat susținerea candidaturii mele la Primăria Capitalei. Voi rămâne izolat la domiciliu împreună cu familia până la rezultatul testului.

Am sunat la numărul unic de pe site-ul Ministerului Sănătății. Apelul meu a fost preluat în 7-8 minute și am vorbit cu o persoană amabilă și bine informată. Am fost direcționat către Direcția de Sănătate Publică din sectorul în care locuiesc.

E important să ne păstrăm calmul și să respectăm regulile impuse de autorități. Sănătatea oamenilor din jur și în special a persoanelor vulnerabile depinde de acțiunea responsabilă a fiecăruia dintre noi”, a scris Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Vergil Chițac, transportat fără izoletă la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Între timp, senatorul Vergil Chițac, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, alături de soție și asistent, în vederea investigațiilor amănunțite. Transportul său nu s-a făcut, însă, cu izoleta, așa cum se procedează în astfel de cazuri, ci cu o mașină SMURD, fără ca pacienții să poarte vreun echipament de protecție.

După ce parlamentarul a fost depistat pozitiv, premierul Ludovic Orban a anunțat că atât el, cât și ceilalți membri ai Biroului Politic Național al PNL se vor izola la domiciliu pentru următoarele două săptămâni. Totodată, Chițac a participat recent la o reuniune NATO desfășurată la Bruxelles, unde se presupune că ar fi intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu coronavirus.

În ciuda acestui fapt, liberalul a susținut că nu este infectat, criticându-i în termeni extremi de duri pe toți cei care lansau astfel de acuzații la adresa sa. Pentru comportamentul său, senatorul s-ar putea alege cu dosar penal.

Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă.

Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, este mesajul scris de Vergil Chițac în cursul zilei de joi, pe contul său de Facebook.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×