UPDATE: Un prim parlamentar român a fost diagnosticat cu coronavirus. Senatorul PNL Vergil Chițac s-a molipsit într-o deplasare externă

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 15:38
UPDATE: Un prim parlamentar român a fost diagnosticat cu coronavirus. Senatorul PNL Vergil Chițac s-a molipsit într-o deplasare externă
Dosar penal in rem în cazul lui Vergil Chițac

Senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac a fost diagnosticat cu coronavirus. Potrivit unor informații neoficiale, el a contactat boala în timpul unei recente deplasări făcute în Franța. Chițac și soția sa au fost duși la spital fără izoletă și fără mască de protecție.

UPDATE 15.41: Vergil Chițac și soția sa au fost duși la Spitalul Județean de Urgență de un echipaj al ambulanței însă cei doi nu au fost transportați cu izoleta și nu purtau nici măcar mască de protecție.

Soția și fiul său s-au molipsit

El face parte dintr-un lot de patru persoane diagnosticate cu COVID-19.

“Da, vă confirm informația. Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja știti și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta. Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. Mi-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situația și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aștep rezultatul testului”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța pentru o publicație locală, Ordinea.ro.

Încă 4 cazuri de îmbolnăvire la Constanța. Este vorba de 3 bărbați și o femeie, toți contacți cu persoana infectată”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică, fără să precizeze însă dacă printre ei se află un senator.

”Toți cei 4 sunt în autoizolare acasă. Vor fi transportați la secția de boli infecțioase din Spitalul județean:
Bărbat, 57 ani
Bărbat, 51 ani, asistent personal
Bărbat, 34 ani, fiul bărbatului de 57 de ani
Femeie, 56 ani, soție a bărbatului de 57 de ani”, a precizat Grupul.

Anchetă epidemiologică la Parlament

Dacă se confirmă îmbolnăvirea senatorului, parlamentarii ar putea intra în anchetă epidemiologică în condițiile în care luni și joi au fost ședințe de plen la Palatul Parlamentului.

Teoretic contacții săi ar trebui să intre în  izolare la domiciliu într-o perioadă în care Parlamentul trebuie să deruleze procedurile de instalare a unui nou guvern.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×