Nicolae Ceaușescu, lovit de 31 de blesteme?! Ce a făcut soțul Elenei Ceaușescu înainte de Revoluție

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
08/07/2019, 16:45
Nicolae Ceaușescu, lovit de 31 de blesteme?! Ce a făcut soțul Elenei Ceaușescu înainte de Revoluție
Nicolae Ceaușescu, 31 de blesteme care i-au marcat viața. Sursa foto: cultural.bzi.ro

Nicolae Ceaușescu ar fi fost lovit de cel puțin 31 de blesteme, iar poveștile acestora sunt demne de filmele horror. Unul dintre blesteme ar fi fost chiar din perioada lui Vlad Țepeș, iar Elena, soția dictatorului, nu era nici ea străină de astfel de practici oculte. Istoricul Marius Marinescu a rememorat câteva dintre cele mai cumplite.

31 de blesteme din perioada imperiului bizantin și misteriosul cimitir al ciumaților

Soții Ceaușescu erau recunoscuți pentru că erau superstițioși, atât de temători încât ar fi apelat des la vrăjitoare pentru a dezlega invocările răului asupra lor. Marinescu spune că Ceaușescu a fost urmărit de blestemele unor figuri emblematice ale istoriei noastre, personaje de pură fantezie fără legătură cu realitatea sau chiar domnitori.

Se știe că Ceaușescu a ordonat dărâmarea multor biserici pentru că nu credea în Dumnezeu, iar asta i-a adus și tragicul final. Înainte de condamnarea sa la moarte în urma procesului din decembrie 1989, chiar însuși Ceaușescu a lansat un blestem asupra poporului român și a spus că istoria îl va răzbuna. Dacă românii au dus-o mai rău după Ceaușescu și asta ar avea legătură cu blestemul său… fiecare este liber să interpreteze cum dorește.

În ziua execuției, Ceaușescu a blestemat poporul român. Sursa foto: observator.tv

Blestemul făcut de Nicolae Ceaușescu în ziua execuției sale

Unul dintre cele mai cunoscute blesteme care s-a năpustit asupra fostului dictator este blestemul ciumaților. Acesta se crede că ar fi fost cel mai puternic dintre cele 31 de blesteme. Nicolae Ceaușescu a construit Casa Poporului pe locul de veci al celor care au murit de ciumă, iar spiritele ciumaților l-ar fi urmărit pe dictator până în fatidica zi de Crăciun când el și Elena au fost împușcați mortal.

Ceaușescu ar fi avut de suferit și din cauza dărâmării Mănăstirii Văcărești, ctitorită de Nicolae Mavrocordat. Marius Marinescu a ajuns la concluzia asta după ce a verificat documente esențiale. Acesta a constatat că toate actele oficiale ori testamentele din perioada bizantinului ortodox până în 1865, când s-au adoptat Codul Civil și Codul Penal pentru prima oară se încheiau cu câte un blestem.

„Trăiască Republica Socialistă România Liberă și Independentă, moarte trădătorilor, istoria mă va răzbuna”, este blestemul lăsat de Ceaușescu în ziua de Crăciun, când s-a aflat în fața plutonului de execuție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×