Cum se distrau Elena și Nicolae Ceaușescu când erau în concediu. Ce îl puneau să facă pe Ion Iliescu FOTO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/05/2019, 16:53
Cum se distrau Elena și Nicolae Ceaușescu când erau în concediu. Ce îl puneau să facă pe Ion Iliescu FOTO GALERIE FOTO
Ion Iliescu, așăături de soții Ceaușescu

Nicolae și Elena Ceaușescu s-au aflat mereu sub lupa curioșilor care au încercat să le afle toate secretele. Nu a fost ocolit nici  subiectul legat de preferințele cuplului care a condus România în perioada regimului comunist, când venea vorba de distracție

Ce activități preferau soții Ceaușescu în timpul liber

De-a lungul timpului, au apărut numeroase mărturii despre perioada de dinainte de 1989. Acestea arată că familia Ceaușescu, în mâinile cărora se afla destinul țării noastre, avea preocupări cât se poate de firești.  În ceea ce privește distracțiile preferate, cuplul de dictatori adora concursurile de tras  cu arcul sau cu armele cu aer comprimat.

Nu lipseau nici clasicele jocuri ale acelor vremuri, precum șah sau rummy. Niculae și Elena Ceaușescu erau foarte interesați de rețetele bucatelor tradiționale, întrucât acestea le aminteau de perioada copilăriei.

În timpul liber, soții Ceaușescu erau mari amatori de jocuri, printre care se numără și trasul cu arme cu aer comprimat
În timpul liber, soții Ceaușescu erau mari amatori de jocuri, printre care se numără și trasul cu arme cu aer comprimat

Elena și Nicolae Ceaușescu îl foloseau pe Ion Iliescu pe post de „băiat de mingi”

Chiar dacă aparatul de propagandă din perioada cunoscută sub numele de „Epoca de aur” avea grijă să le transmită românilor cât mai multe informații despre cuplul Ceaușescu, din care să reiasă că aceștia erau adevărați patrioți și au sacrificat totul pentru țară, cei doi erau extrem de discreți când venea vorba de  viață personală.

Unul dintre puținele momente în care soții Ceaușescu s-au lăsat fotografiați în intimitate a avut loc în 1976, când cuplul de dictatori a petrecut un concediu prelungit atât la mare, cât și la munte. La petrecerile organizate în acele zile au luat parte și câțiva activiști de seamă ai partidului comunist. Printre aceștia se număra și nimeni-altul decât Ion Iliescu, pentru care Elena Ceaușescu avea o sarcină cât se poate de „specială”. Până să devină primul președinte al României democratice, Iliescu a fost nevoit să joace rolul de „băiat de mingi” în jocurile preferate ale soției dictatorului care a condus țara noastră până în anul 1989.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×