Nelu Tătaru lămurește ce români trebuie testați pentru coronavirus.”Panica face ca toată lumea să vrea să fie testată”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 13:23
Nelu Tătaru lămurește ce români trebuie testați pentru coronavirus.”Panica face ca toată lumea să vrea să fie testată”
Nelu Tătaru lămurește ce români trebuie testați pentru coronavirus."Panica face ca toată lumea să vrea să fie testată". Sursa foto: Hepta

Nelu Tătaru, secretar de stat din Ministerul Sănătății, a declarat că doar anumiți români vor fi testați pentru coronavirus, chiar dacă panica îi face pe toți să dorescă teste pentru COVID-19.

Nelu Tătaru, lămuriri despre ce români trebuie testați pentru coronavirus

Nelu Tătaru a declarat, la Realitatea.net, că autoritățile au suficiente teste pentru coronavirus, iar stocurile sunt suplimentate în fiecare zi. Secretarul de stat a adăugat și că se așteaptă la noi stocuri de echipamente de protecție.

„Au ajuns noile teste, în fiecare zi vom achiziționa teste, mănuși, măști și ochelari. Mai avem 1.500 de teste, avem în achiziție 10.000 de teste și încă 30.000 teste pentru testare rapidă”, a spus Nelu Tătaru la Realitatea.net.

Secretarul de stat a făcut o serie de precizări și despre cine va fi testat pentru coronavirus, în contextul în care tot mai mulți români solicită astfel de teste.

„Cei aflați în carantină, în izolare, contacții și cei aflați în spitale, tratați pentru coronavirus, vor beneficia de teste. Panica face pe toată lumea să fie testată. În urma unei anchete epidemiologice se va decide dacă vor fi și alți oameni testați”, a spus Tătaru.

Bilanțul românilor vindecați de coronavirus

Nelu Tătaru a mai spus că în acest moment toate spitalele din subordinea Ministerului Sănătății sunt dotate corespunzător.

„Noi avem un centru de comandă ce are, la zi, stocurile spitalelor. În acest moment nu este spital fără echipament de protecție”, a mai spus Nelu Tătaru.

Acesta a prezentat și un ultim bilanț al românilor vindecați de coronavirus, declarând că „din cei 184 de români infectați, 16 au fost vindecați, mai pleacă azi de la Matei Balș încă 3”.

„Nu sunt specialist, dar în ultimele zile am stat și m-am uitat ca un elev la specialiștii în boli infecțioase. Am aflat că există acest risc de a peca din spital și a reveni cu o nouă infecție.

De altfel, chinezii recomandă încă două săptămâni după ieșirea din spital izolarea la domiciliu”, a declarat Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, referitor la posibilitatea ca o persoană videcată să se infecteze din nou cu COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×