NASA a publicat imagini fenomen, nemaivăzute până acum! Cum arată, de fapt, Calea Lactee

Catalin Nae    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 14:29
NASA a publicat imagini fenomen, nemaivăzute până acum! Cum arată, de fapt, Calea Lactee GALERIE FOTO
Imaginile oferite de NASA sunt cu adevărat impresionante. Sursa foto - facebook

NASA a publicat imagini fenomen, nemaivăzute până acum! Astfel, pentru că se împlinesc nu mai puțin de 20 de ani de la lansarea în spațiu a celebrei rachete Columbia, Observatorul Chandra a oferit o nouă serie de fotografii considerate de specialiști absolut impecabile. Trebuie să știți că observatorul este construit să observe și razele X, ceea ce îl face impecabil în descoperirea stelelor și nu numai.

NASA a publicat imagini fenomen, nemaivăzute până acum!

Telescopul puternic prezent în acest observator este unic în lume și generează imagini color care prezintă procese incredibile ce se produc printre stele. De remarcat că cercetătorii au combinat de mai multe ori aceste imagini cu cele oferite de alte aparate, printre care telescopul Hubble, în tentativa de a observa cât mai multe detalii. Aşa s-a putut vedea inclusiv gaura neagră din centrul a ceea ce numim Calea Lactee.

Se pot observa foarte ușor, spun specialiștii de la NASA, nori de gaz care ating temperaturi uriașe de milioane de grade, stele și chiar praf de stele care se desprinde și formează mici „cârcei” de emisii radio. La final au fost combinate imaginile în verde și albastru cu cele în roșu observate de pe telescopul MeerKat din Africa de Sud. NASA a oferit și imaginea unei stele masive, pe nume Cygnus OB2.

NASA a publicat imagini fenomen, nemaivăzute până acum! Calea Lactee
NASA a surprins mai multe momente inedite în spațiu. Sursa foto – facebook

Cum arată, de fapt, Calea Lactee

În fotografie se poate vedea clar cum astrul, unul deosebit de strălucitor, trimite pur și simplu în spațiu energii masive, de genul celor create de vânt. ”Aceste coliziuni ale vânturilor pot produce adevărate șocuri și să împrăștie praf de stele depozitând cantități impresionate de energie care produce raze X pe care Chandra le poate detecta imediat”

Trebuie știut că în ultimii 20 de ani, Chandra a făcut nu mai puțin de 2700 de expediții în jurul pământului și a călătorit peste 1,5 miliarde de mile, aproximativ 2,4 miliarde de kilometri.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×