Anunțul NASA: prima persoană care va ajunge pe Marte va fi, cel mai probabil, o femeie

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 15:51
Anunțul NASA: prima persoană care va ajunge pe Marte va fi, cel mai probabil, o femeie GALERIE FOTO
Anunțul NASA: prima persoană care va ajunge pe marte va fi, cel mai probabil, o femeie

În cadrul unei emisiuni radio, difuzată cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, directorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat că, cel mai probabil, prima persoană care va ajunge pe Marte va fi o femeie. ,,Este posibil ca următoarea persoană de pe Lună să fie o femeie, iar prima persoană de pe Marte va fi probabil şi o femeie”a declarat Jim Bridenstine pentru programul de radio WNYC Science Friday.

Anunț NASA: prima persoană care va ajunge pe Marte

Pe 29 martie, pentru prima dată în istorie, două femei astronaut, Anne McClain şi Christina Koch vor efectua o ieşire pe orbită în cadrul expediţiei 59. Acest lucru este o premieră pentru NASA deoarece niciodată niciun echipaj 100% feminin nu a ieşit în spaţiul cosmic. Cele două femei vor efectua servicii de mentenanţă, iar misiunea lor va fi urmărită de la sol de Agenţia Spaţială Canadiană de control de zbor Krosten Facciol care se va afla la pupitrul Centrului Spaţial Johnson al NASA din Houston.

Plimbarea lor în spaţiu va dura circa 7 ore, potrivit site-ului NASA.„NASA se angajează să aibă o gamă largă și variată de talente și abia așteptăm ca prima femeie să meargă pe Lună”, a concluzionat Bridenstine.

Anunțul NASA: prima persoană care va ajunge pe marte va fi, cel mai probabil, o femeie
Este posibil ca următoarea persoană de pe Lună să fie o femeie

NASA primeşte din ce în ce mai multe femei

Ambele femei astronaut fac parte din clasa astronauţilor din 2013, unde jumătate din cursanţi au fost de sex feminin. De asemenea, ele fac parte din cel de-al doilea grup de solicitări pe care NASA l-a primit vreodată, 6.100 de membri. Cea mai recentă clasă de director de zbor a avut jumătate femei. NASA a parcurs un drum lung încă din 1978 când doar şase femei lucrau în agenţie. Actualmente, 34% dintre angajaţi sunt de sex feminin.

Anunțul NASA: prima persoană care va ajunge pe marte va fi, cel mai probabil, o femeie
Cele două femei vor asigura servicii de mentenanță

Până în momentul de faţă multe femei au ajuns deja în spaţiu. Prima cosmonaută de sex feminin a fost Valentina Tereşkova,de origine sovietică, în anul 1963. La polul opus, în cadrul emisiunilor Apollo desfăşurate între anii 1969 şi 1972, 12 astronauţi de sex masculin au păşit pe Lună. De atunci, niciun astronaut nu s-a mai întors pe Lună.

Agenţia Spaţială are planuri măreţe

NASA construieşte cea mai puternică rachetă din toate timpurile, numită Space Launch System (SLS). În plus, o capsulă denumită Orion, va marca revenirea omului pe Lună, în anul 2028. Legat de planeta Marte, următoarea misiune este prevăzută ,,în jurul anilor 2030″.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×