Motivul pentru care Cristina Țopescu nu a avut o slujbă de pomenire. Jurnalista și-a dorit să fie incinerată

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 09:21
Motivul pentru care Cristina Țopescu nu a avut o slujbă de pomenire. Jurnalista și-a dorit să fie incinerată
Motivul pentru care preoții au refuzat rostirea rugăciunii Tatăl nostru la căpătâiul Cristinei Țopescu. Sursa foto: Facebook.com

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost depus miercuri la Capela cimitirului Bellu, dar regretata jurnalistă nu a avut parte de o slujbă creștină așa cum se cuvine. Biserica Ortodoxă Română a explicat și motivul pentru care fiicei fostului comentator sportiv Cristian Țopescu nu i s-a citit „Tatăl nostru”.

Cristina Țopescu nu și-a dorit să fie îngropată. Biserica Ortodoxă interzice incinerarea

Ultima dorință a jurnalistei Cristina Țopescu a fost să nu fie băgată în mormânt, ci să fie incinerată. Acesta a fost și motivul pentru care preoții prezenți la Capela cimitirului Bellu nu au oficiat o slujbă de pomenire și nu au citit rugăciunea „Tatăl nostru”.

Familia i-a respectat fostei prezentatoare TV ultima dorință, în ciuda faptul că Sfântul Sinod este foarte categoric legat de incinerare. Mai exact, Biserica Ortodoxă Română transmite că incinerarea atrage cu sine și refuzul preoților de a oficia orice serviciu religios.

„În esenţă, Biserica nu acceptă incinerarea pentru că este o formă de dispreţ faţă de natura umană. Dumnezeu a spus că suntem pământ şi în pământ trebuie să ne întoarcem”, se arată într-un comunicat mai vechi al Sfântului Sinod, relatează a1.ro.

Regretata jurnalistă, Cristina Țopescu, va fi incinerată joi, 16 ianuarie

Decizia familiei de a duce mai departe ultima dorință a Cristinei Țopescu atrage automat și interzicerea unei pomeniri ulterioare. Regretata prezentatoare TV nu este prima persoană care și-a dorit să fie incinerată.

Scandalul a pornit imediat după moartea lui Sergiu Nicolaescu. Tânăra soție a regizorului a hotărât în anul 2013 să nu-și înmormânteze soțul, fapt care a dus la o explicație din partea Bisericiii. Mai exact, învățăturile Bisericii spun că trupul trebuie redat pământului din care a fost luat.

Scandalul a luat amploare și după ce Andrei Gheorghe a fost incinerat. Despre el se știa că era ateu, dar la crematoriu a avut parte de o slujbă religioasă. Se pare că preotul care a ținut pomenirea nu mai este cunoscut de BOR fiind răspopit.

Cenușa Cristinei Țopescu va fi aruncată în București

Cristina Țopescu va fi încinerată la Crematoriul Vitan Bârzești din Capitală, joi, 16 ianuarie 2020. Foarte mulți prieteni și apropiați se întreabă probabil ce se va întâmpla cu cenușa regretatei jurnaliste. După ce s-a spus că aceasta va fi aruncată în mare sau la Oradea, mama fostei prezentatoare TV a lămurit lucrurile.

Rodica Țopescu, mama fostei jurnaliste, a dezvăluit locul unde va fi împrăștiată cenușa Cristinei, dar fără a dezvălui mai multe detalii.

Cristina a fost un om minunat, care era trup și suflet pentru presă. Le mulțumesc colegilor de breaslă pentru prezență și gândurile bune. Cenușa ei va fi aruncată undeva în București, dar nu vă pot spune unde”, a declarat mama Cristinei Țopescu pentru FANATIK.

  • 12 ianuarie 2020 a fost descoperit trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu în locuința sa din Otopeni
  • 16 ianuarie 2020 jurnalista va fi incinerată la Crematoriul Vitan Bârzești din București
  • 8 câini avea regretata prezentatoare TV în locuința sa

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×