Moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului! Anunțul USR de ultimă oră

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/12/2018, 20:44
Moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului! Anunțul USR de ultimă oră
În acest context, liderul USR a precizat și că președintele României are dreptul de a dialoga cu orice parlamentar al statului român

USR anunță când va fi depusă moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului! Liderul Dan Barnă a declarat că este foarte aproape ca Opoziția să depună, în următoarea săptămână, moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă. În acest context, liderul USR a precizat și că președintele României are dreptul de a dialoga cu orice parlamentar al statului român.

Discuțiile vor continua și la începutul acestei săptămâni. Foarte probabil moțiunea de cenzură va fi depusă săptămâna care urmează. Președintele României este persoana cu cea mai mare legitimitate politică din statul român. Președintele României a fost votat de 6 milioane de români. Din punctul meu de vedere, da, el este una dintre persoanele care are resursa de credibilitate și de legitimitate pentru a transmite mesaje politice oricărui actor politic din România.

USR anunță când va fi depusă moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dâncilă

Moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului! Anunțul USR de ultimă oră
Liderul Dan Barnă a declarat că este foarte aproape ca Opoziția să depună, în următoarea săptămână, moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă

Din această poziție el poate să aibă dialog legitim cu orice persoană politică din statul nostru”, a afirmat Barna, la finalul ședinței de sâmbătă a comitetului politic USR, în care partidul a validat lista candidaților pentru europarlamentare.

Moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului! Anunțul USR de ultimă oră
Liderii României, adunați de 1 Decembrie

De asemenea, întrebat dacă nu ar încălca Iohannis Constituția în caz că le-ar spune parlamentarilor majorității să voteze moțiunea de cenzură, Dan Barnă a afirmat că poate dialoga cu oricine, însă felul în care va folosi acest dialog este o decizie ce stă în mâinile sale.  „Eu spun că poate să aibă un dialog cu orice parlamentar din statul român. În ce fel va folosi acest dialog este strict la dispoziția domniei sale”, a mai spus liderul USR.

Totodată, întrebat cine a făcut primii pași către aceste consultări, adică dacă a solicitat o întrevedere cu președintele țării ori dacă a fost chemat de acesta, Dan Barna a spus: „În general se întâmplă într-o direcţie sau alta. Nu avem un tipar pe treaba asta. Stăm de vorbă din când în când”, a adăugat liderul USR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×