Reacția oficială a PSD, după declarațiile lui Klaus Iohannis: Se lasă mânat de ranchiună

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/12/2018, 16:20
Reacția oficială a PSD, după declarațiile lui Klaus Iohannis: Se lasă mânat de ranchiună
PSD îl amenință pe Iohannis și asigură că va face orice pentru a debloca situația în care se află din cauza acestuia

După declarațiile lui Klaus Iohannis, PSD a reacționat într-un comunicat oficial de presă. Mai exact, președintele blochează trecerea a doi miniștri propuși de Guvern, urmare fiind o amenințare pentru liderul țării. PSD îl amenință pe Iohannis și, mai mult, arată că vor utiliza toate mijloacele constituționale și legale pentru a debloca situația. ”Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a președintelui Iohannis de a bloca funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte”, se arată în comunicatul de presă.

În continuare, în document este precizat și că Iohannis nu numai că blochează doi miniștri, ci întreaga țară, numai ca PSD+ALDE să nu facă investiții în dezvoltarea locală și autostrăzi. ”Iohannis pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală”, mai este scris în documentul oficial.

După declarațiile ui Klaus Iohannis a apărut și reacția oficială a PSD!

reactie comunicat oficial psd dupa declaratiile lui klaus iohannis
În document este precizat și că Iohannis nu numai că blochează doi miniștri, ci întreaga țară

De asemenea, PSD adaugă că disputele create de președinte sunt iresponsabile, mai ales noi aflându-ne sub multiplele presiuni ale oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic, dar și în Anul Centenarului. ”Scandalurile și conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar și al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene”, mai este scris în comunicat.

reactie comunicat oficial psd dupa declaratiile lui klaus iohannis
PSD consideră disputele create de Iohannis iresponsabile

În cele din urmă, în reacția oficială a PSD, se analizează și manifestul de astăzi a președintelui. ”Iohannis a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decență și bun simț față de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul ședinței solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de funcții, președintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă”, se arată în document.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×