Dacian Cioloș, EXCLUS de USR: „Nu va candida!” Anunțul oficial de ultimă oră

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/12/2018, 19:48
Dacian Cioloș, EXCLUS de USR: „Nu va candida!” Anunțul oficial de ultimă oră
Dan Barnă a declarat că în această perioadă se va căuta o modalitate de colaborare pentru a crea țării o alternativă veridică și consisteță de opțiune electorală

USR l-a exlus pe Dacia Cioloș! Liderul Dan Barna a dezvăluit că nu se pune problema ca fostul premier, dar și președinte fondator al Mișcării România Împreună, să ia parte la europarlamentare pe listele USR, dorindu-se o alianță electorală care să determine liste comune, după înregistrarea partidului lui Cioloș.

„Nu se pune problema ca Dacian Cioloş să participe pe listele USR. Subiectul de discuţie e acela al unei alianţe electorale care să genereze liste comune cu care să participăm la alegeri, asta, evident, depinde de organele decizionale ale celor două partide. În momentul de faţă USR are comitetul politic care a menţinut un mandat de discuţii. Aşteptăm ca şi România Împreună să devină un vehicul politic şi vom vedea în momentul acela care va fi cea mai bună opţiune pe termen scurt şi pe termen lung”, a declarat Barna, în cadrul unei conferințe de presă, sâmbătă.

Dacian Cioloș a fost exlus de USR! Dan Barnă:  Nu se pune problema să participe pe listele USR

Dacian Cioloș, EXCLUS de USR! Anunțul de ultimă oră
Liderul Dan Barna a dezvăluit că nu se pune problema ca fostul premier să ia parte la europarlamentare pe listele USR

În continuare, liderul Dan Barnă a declarat că în această perioadă se va căuta o modalitate de colaborare pentru a crea țării o alternativă veridică și consisteță de opțiune electorală. Mai mult, acesta a mărturisit că obiectivul major este ca în 2020 România să aibă un ”vehicul electoral” în care să creadă toată lumea. ”A mai fost discutat (în şedinţa comitetului politic al USR de sâmbătă n.r.) şi subiectul comisiei care poartă discuţii de un an de zile deja cu (…) Dacian Cioloş.

Dacian Cioloș, EXCLUS de USR! Anunțul de ultimă oră
Dacian Cioloș, alături de Dan Barna

S-a menţinut mandatul acestei comisii. Este un mandat deschis, toate variantele rămân în continuare pe masă, vom vedea în perioada următoare care va fi cea mai bună variantă de colaborare pentru a crea României o alternativă credibilă şi consistentă de opţiune electorală, obiectivul major fiind acela ca în 2020 România să aibă un vehicul electoral în care să aibă încredere şi care să o readucă pe drumul spre Europa în situaţia puţin probabilă în care vom ajunge cu alegeri la termen în 2020 şi nu vor fi alegeri anticipate mai devreme”, a mai spus Barna.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×