Monica Pop, dezvăluire despre Zoe Ceaușescu. Detalii inedite din tinerețea fiicei lui Nicolae Ceaușescu

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
26/09/2019, 21:56
Monica Pop, dezvăluire despre Zoe Ceaușescu. Detalii inedite din tinerețea fiicei lui Nicolae Ceaușescu GALERIE FOTO
Monica Pop a făcut dezvăluiri din tinerețea lui Zoe Ceaușescu. Sursa foto:antena1.ro

Elena și Nicolae Ceaușescu și-au pus mereu copiii să învețe! Chiar dacă cei doi dictatori nu se puteau mândri cu cine știe ce studii reale, au vrut ca urmașii lor să meargă la școală și chiar să învețe. Monica Pop a făcut dezvăluiri din tinerețea lui Zoe Ceaușescu.

Monica Pop a făcut dezvăluiri din tinerețea lui Zoe Ceaușescu

Celebrul medic Monica Pop a vorbit despre viața singurei fiice a celor doi dictatori, Zoe Ceaușescu. Soțul medicului a fost coleg de clasă cu fiica lui Nicolae Ceaușescu și, mai mult, a mers de foarte multe ori în casa dictatorului! Medicul a spus că Nicolae Ceaușescu le cerea copiilor săi să pună accent pe matematică și pe fizică.

„Soțul meu a fost coleg de școală cu Zoe Ceaușescu, din clasa I și până au terminat liceul. După ce ne-am căsătorit am stat și eu pe Bulevardul Primăverii, adică vizavi. Sunt multe minciuni.

Monica Pop a făcut dezvăluiri din tinerețea lui Zoe Ceaușescu
Monica Pop a făcut dezvăluiri din tinerețea lui Zoe Ceaușescu. Sursa foto: adevaru.ro

Zoe Ceușescu, licențiată în matematică

L-am întrebat pe soțul meu dacă a fost la ei acasă și mi-a spus că nu o dată, pentru că mergeau împreună pe jos la liceu. Zoe ar fi vrut să facă Istoria Artei, tatăl ei i-a spus matematică și fizica, pentru că aia e baza. Mereu i-a pus să învețe”, a povestit Monica Pop.

Zoe Ceaușescu a mers la școală și chiar a fost licențiată în matematică. Mihai Pacepa, fostul șef adjunct al Departamentului de Informații Externe a României a scris în memoriile sale despre Zoe Ceaușescu și despre faptul că devenise un critic al tatălui său.

„Spre sfârşitul anului 1975, Zoia a fost atrasă de un grup de studenţi disidenţi. Când Securitatea a început să-i aresteze rând pe rând, ea însăşi a devenit un critic sincer al cultului personalităţii practicat de tatăl ei şi al maşinaţiunilor pentru acapararea puterii practicate de mama ei. În cele din urmă, a refuzat să mai poarte numele tatălui său şi obişnuia să răspundă numai la apelativul Mademoiselle. „Numele de Ceauşescu a devenit un cuvânt murdar”, le tot repeta Zoia prietenilor săi”, se arată în cartea lui Pacepa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×