Monica Anisie: „Nu se îngheață anul școlar”. Ministrul Educației îndeamnă la calm și la responsabilitate

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 11:40
Monica Anisie: „Nu se îngheață anul școlar”. Ministrul Educației îndeamnă la calm și la responsabilitate
Monica Anisie: "Nu se îngheață anul școlar". Ministrul Educației îndeamnă la calm și la repsonsabilitate. Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți,  că „nu se pune problema înghețării anului școlar”, astfel că structura va rămâne aceeași, chiar dacă școlile rămân închise până după Paște.

Ministrul Educației: „Nu se îngheață anul școlar”

Ministrul Educației a declarat, pentru Edupedu.ro, că anul școlar nu se îngheață și îndeamnă la calm și responsabilitate pentru perioada următoare.

În condițiile în care s-a luat decizia de a închide școlile după Paște, Monica Anisie a declarat că specialiștii din cadrul Ministerului Educației discută în aceste zile strategia de urmat după ieșirea din criza cauztă de coronavirus.

Contactată de Edupedu.ro, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că “nu se îngheață anul școlar. Îndemn la calm și la repsonsabilitate.

La momentul acesta, după ce vom ieși din perioada aceasta de stare de urgență, vom analiza care sunt măsurile cele mai bune care să vină în sprijinul elevilor și studenților. Dar nu se pune problema înghețării anului școlar“.

Școlile rămân momentan închise

Astfel, Ministrul Educației a lămurit situația legată de viitorul acestui an școlar, la o zi după ce șeful statului a semnat decretul privind starea de urgență.

Iohannis anunța, printre altele, că școlile vor rămâne închise, iar activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă.

De altfel, Monica Anisie declara pentru Hotnews că “până după Paște școlile sunt închise”.
Între timp, un lucru este clar: școlile rămân închise până pe 21 aprilie, urmând să se decidă o strategie pentru restul anului școlar.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×