Momente de panică la TVR! Pacient depistat cu coronavirus, invitat într-o emisiune. Prezentatoarea și mai mulți angajați ai postului public, în izolare la domiciliu

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 22:14
Momente de panică la TVR! Pacient depistat cu coronavirus, invitat într-o emisiune. Prezentatoarea și mai mulți angajați ai postului public, în izolare la domiciliu
Sonia Argint Ionescu, printre angajații TVR izolați la domiciliu după ce au intrat în contact cu un pacient infectat cu coronavirus, invitat în emisiune. Sursa foto: Captură Youtube

Mai mulți angajați ai postului public de televiziune s-au autoizolat la domiciliu, după ce au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv cu noul coronavirus. Printre aceștia se numără și Sonia Argint Ionescu, prezentatoarea emisiunii „Vreau să fiu sănătos”, la care bărbatul participase ca invitat în cursul zilei de luni, 9 martie.

Confirmarea diagnosticului său a venit la mai bine de 48 de ore de la momentul înregistrării ediției respective, doar o parte din echipa care lucrează la emisiune fiind anunțată de întreaga situație. De altfel, în interiorul televiziunii nu a existat niciun anunț oficial cu privire la acest caz.

Unul dintre pacienții infectați cu coronavirus, invitat în emisiunea Soniei Argint Ionescu de la TVR. Acesta ar fi fost, de fapt, motivul dezinfecției

Potrivit unor surse citate de paginademedia.ro, bărbatul invitat în emisiunea Soniei Argint Ionescu este soțul medicului de la Spitalul MAI Gerota, unde a fost tratat fostul ofițer care a îmbolnăvit alte câteva persoane, după ce s-a întors din Israel. Angajații TVR acuză instituția că ar fi demarat dezinfecția din noaptea de miercuri spre joi, fără să le comunice adevăratul motiv: prezența invitatului testat pozitiv cu COVID-19.

În timp ce pe ecran rula mesajul „Revizie tehnică 00:30-06:00, însoțit de binecunoscuta miră, în interiorul clădirii postului public de televiziune sunt dezinfectate echipamente de emisie, pupitre, studiouri, redacții și locuri comune.

Ulterior, în jurul orei prânzului, doar o parte din echipa care a contribuit la filmarea cu pricina este anunțată să rămână acasă, în timp ce restul nu au aflat despre invitatul infectat. Printre persoanele izolate la domiciliu se numără și prezentatoarea emisiunii, care a povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat în aceste zile.

Ce spune Sonia Argint Ionescu despre invitatul infectat cu coronavirus. Cum s-a petrecut totul

Dragii mei, zilele trecute mă bucuram teribil la vederea copacilor înfloriți și abia așteptam să dau o tură de parc în alergare. Doar că între timp am intrat în carantină la domiciliu. La fimările de luni am intrat în contact cu o persoană testată pozitiv COVID 19. Evenimentele au decurs în felul următor:

• Luni, 9 martie: la filmări în studioul Televiziunii Române am stat de vorbă cu persoana respectivă. Nu am dat mâna și am discutat la o distanță de aprox . 1.5m distanță.
• Joi, 12 martie, ora 09:38 am fost informată că persoana respectivă are în familie un membru testat pozitiv. Din acel moment m-am autoizolat la domiciliu, unde sunt și acum – alături de soțul meu și cei doi copii.
• Astăzi, 13 martie, ora 09:11, am aflat că persoana cu care eu am intrat în contact luni, este și ea testată pozitiv.
Imediat am luat toate măsurile necesare, în conformitate cu legea:
1. Am anunțat DSP-ul, care mi-a comunicat că în lipsa simptomelor nu voi fi testată, motivul invocat fiind insuficiența testelor.
2. Am sunat toate persoanele cu care am intrat în contact de luni pana joi.
Aș vrea să mai menționez un fapt, nici persoana cu care eu am intrat în contact și căreia astăzi i s-a confirmat că este testată pozitiv și nici eu nu prezentăm până în acest momemt simptome de boală.

Vă rog mult ca în situația în care treceți prin ceva similar, să fiți responsabili și să acționați conform prevederilor legale. Așa cum am spus de la bun început în mod public, consider că aceasta este singura atitudine care trebuie avută. A ascunde așa ceva nu face decât să agraveze răspândirea bolii.

Și cel mai important, trebuie să stați cât mai mult acasă, în izolare. Este singura soluție dovedită (!) care diminuează răspândirea acestui virus. În aceste momente, simțul civic este printre cele mai mari răspunderi pe care le avem.

Sper ca atât eu cât și familia mea și toti oameni cu care am intrat in contact să fim bine și același lucru vă doresc și vouă. Vă voi ține la curent cu evoluția mea … deocamdată dansez prin casă și încerc să nu mănânc tot ce e în frigider”, a scris Sonia Argint Ionescu pe contul său de Facebook.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×