Moment emoţionant la Milano. Imnul României a răsunat de la balcoane VIDEO

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 11:41
Moment emoţionant la Milano. Imnul României a răsunat de la balcoane VIDEO
Imnul României a răsunat de la balcoanele unor blocuri din Milano. Sursa foto: profimediaimages.ro

Momente cu adevărat emoţionante au avut loc în Milano, Italia. Compatrioţii noştri, izolaţi în locuinţele oraşului greu încercat de epidemia de coronavirus, au intonat imnul României de la balcoanele locuinţelor unde fiecare este izolat.

Imnul României a răsunat de la balcoanele românilor din Milano

Maimulţi români din Italia, respectiv cei ce locuiesc în Milano, primul oraş ce a intrat în carantină din cauza coronavirusului, au intonat de la balcoane imnul naţional al ţării noastre.

Astfel, imnul României „Deşteaptă-te române” a răsunat într-un cartier din Milano, de la balcoanele a zeci de apartamente locuite de români.

Peste 2.100 de morţi în Italia, de la debutul epidemiei de coronavirus

Epidemia de coronavirus face ravagii în Peninsulă. În Italia au murit până în prezent 2.158 de oameni. Primii pacienţi infectaţi cu coronavirus au apărut în Italia pe data de 31 ianuarie.

Astfel, pe 21 februarie s-a înregistrat primul deces cauzat de COVID-19 din Italia. În următoarele trei săptămâni au murit 2.000 de oameni.

Între timp, în SUA, a fost testat primul pacient cu un vaccin contra coronavirus. Jennifer Haller, din Seattle, SUA, este primul voluntar care a fost injectat cu vaccinul pentru coronavirus. Aceasta a povestit despre experiența prin care a trecut. de asemenea, femeia este monitorizată atent de cercetători.

Ne simțim atât de neajutorați și ne întrebăm ce putem face, așa că sunt foarte fericită că am putut face ceva concret. Sunt foarte mulțumită de mine și fericită că am această șansă.

Sunt sănătoasă, am un loc de muncă, compania la care lucrez mi-a acordat zile libere pentru a putea face asta”, a mărturisit Jennifer Haller. Femeia a povestit ce trebuie să facă după ce a fost injectată cu vaccinul contra coronavirusului.

Trebuie să țin o evidență cu temperatura corpului, eventuale efecte secundare, trebuie să vorbesc prin telefon azi și mâine cu medicii, după care o întâlnire săptămâna viitoare cu aceștia, după care voi primi o doză de vaccin peste aproximativ patru săptămâni, după care studiul va mai continua pe o durată de 14 luni”, a mai spus Jennifer Haller.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×