Model de cerere pentru restituirea taxei auto 2018. FOTO

Raluca Ogaru    Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
29/08/2018, 16:03
Model de cerere pentru restituirea taxei auto 2018. FOTO
Model de cerere pentru restituirea taxei auto 2018

A apărut noul model de cerere pentru restituirea taxei auto 2018. Noul model de cerere pentru restituirea taxelor auto 2018 a apărut în Monitorul Oficial din luna martie.

Deși legislația s-a modificat, iar oamenii își vor putea recupera banii și fără dovada plății sau anexarea altor documente, cererile simplificate nu s-au putut face, pentru că autoritățile nu aveau și modelul noii cereri de restituire a taxelor la dispoziție.

Pana vineri, 31 august poți depune cererea de restituire a Taxei Auto

La sfârșitul lunii martie a intrat în viguare un nou model simplificat de recuperare a taxelor auto. OUG nr. 25/2018 a modificat OUG nr. 52/2017 (actul care a introdus dreptul la recuperarea banilor) prin eliminarea obligației de a anexa la cererea de restituire a documentului doveditor al plății taxelor auto/timbrului de mediu, precum și a copiilor cărții de identitate a autovehiculului și a certificatului de înmatriculare, potrivit Avocatnet.ro.

Contribuabilul are dreptul la restituirea sumei și în cazul în care aceasta nu este indicată cu exactitate. În acest caz, organul fiscal central sau, după caz, Administrația Fondului pentru Mediu, în urma verificărilor procedurale a bazelor de date identifică suma exactă care urmează a fi restituită, scrie în ordinul cu noua cerere.

Restituirea banilor se va face în baza următoarelor taxe pe care proprietarii de mașini trebuie să le plătească:

  • taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule;
  • taxă pe poluare pentru autovehicule;
  • taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule 
  • timbrul de mediu.

Cu toate acestea, în urma unui răspuns ANAF pentru avocatnet.ro cu privire la restituirea efectivă a banilor, Agenția a declarat că banii nu se vor restituii tuturor deodată, ci pe întreaga perioadă de restituire, așa cum a fost reglementată.

 

În cererea de restituire vor fi înscrise, în mod obligatoriu, elementele referitoare la datele de identificare ale plătitorului și datele de identificare ale autovehiculului pentru care se solicită restituirea taxei.

Cum poți scăpa de amenzi! Un detaliu care le anulează automat

Spaima oricărui  șofer este amenda de circulație. Ei bine, din 24 august o nouă lege poate simplifica probleme conducătorilor auto din România. Un mic detaliu poate anula automat orice amendă.

  Avocatnet.ro aduce în prim-plan o modalitate prin care ne-ar putea scăpa de amenzile usturătoare ale polițiștilor din circulație. 

„Dacă agentul constatator al contravenției nu scrie pe procesul-verbal și codul numeric personal (CNP) al celui care a încălcat legea, procesul-verbal va fi considerat nul, potrivit unui de act normativ care vizează modificarea procedurii de achitare a amenzilor contravenționale și care a intrat chiar astăzi în vigoare. Totodată, începând de astăzi, termenul în care amenzile pot fi plătite la jumătate a fost majorat de la 48 de ore la 15 zile”, potrivit Avocatnet.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×