Mobexpert închide magazinele începând din 19 martie, pentru a proteja clienţii de coronavirus. Ce se întâmplă cu angajaţii

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 15:20
Mobexpert închide magazinele începând din 19 martie, pentru a proteja clienţii de coronavirus. Ce se întâmplă cu angajaţii
Mobexpert închide magazinele începând din 19 martie, pentru a proteja clienţii de coronavirus. USrsa foto: economica.net

Grupul Mobexpert a decis, în contextul epidemiei de coronavirus, să îşi oprească activitatea. Compania îşi va închide magazinele, iar angajaţi vor fi lăsaţi acasă cu 75% din salariu.

Mobexpert închide magazinele începând din 19 martie, pentru a proteja clienţii şi angajaţii de coronavirus

Mobexpert îşi încetează activitatea din cauza epidemiei de coronavirus. Firma îşi închide magazinele din data de 19 martie, iar angajaţilor le va fi plătită o indemnizaţie în valoare de 75% din salariul de bază.

Este prima oara in cei 27 de ani de existenta a Mobexpert cand magazinele vor fi inchise. Insa sanatatea clientilor si angajatilor nostri este prioritara.

Angajaţii vor fi plătiţi cu 75% din salariu cât timp activitatea va fi oprită

Pentru ca nu vindem un produs de prima necesitate pentru actuala situatie, singura decizie responsabila este sa intrerupem activitatea” a declarat Dan Şucu, proprietarul Grupului Mobexpert.

Astfel, magazinele Mobexpert se vor închide începând cu data de 19 martie, iar activitatea logistică a formei va fi oprită începând de sâmbătă, 21 martie, informează Mobexpert.

Toţi cei 2.400 de angajaţi ai Mobexpert, în perioada cât firma va fi închisă, vor fi remuneraţi cu indemnizaţii lunare de 75% din valoarea salariilor de bază al fiecărui salariat.

Compania se asteapta ca, in viitorul apropiat, printre masurile adoptate de Guvern sa se regaseasca si scutirea de la plata taxelor salariale pentru sumele platite de angajatori din cauze de forta majora”, a mai spus Dan Şucu.

Într-o scrisoare adresata angajatilor, Dan Şucu, fondatorul companiei mentioneaza: „Asa cum ne-am pregatit intotdeauna pentru bine, suntem pregatiti si pentru greu. Majoritatea firmelor din grup sunt capitalizate suficient pentru a face fata unor astfel de cheltuieli; iar cele care nu sunt le voi ajuta personal sa treaca peste aceasta perioada.

Probabil ca intr-o alta tara statul ar fi acceptat ca aceste cheltuieli, macar cele legate de salariati, sa fie finantate din zecile de taxe de toate felurile pe care le-am platit in toti acesti ani. La noi insa, nu-mi fac iluzii.

Va trebui sa ne descurcam singuri si o vom face impreuna. (…) Imi este greu sa va scriu aceste randuri. In 27 de ani nu am fost obligat niciodata sa inchid magazinele. Pus fiind insa sa aleg intre sanatatea colegilor mei sau profitul Mobexpert, in mod responsabil nu pot face decat o singura alegere„.

Compania Grupul Mobexpert este deţinută de Dan Şucu şi a fost înfiinţată de acesta în anul 1993. Compania are o cifră de afaceri anuală de 200 de milioane de euro.

Suntem o companie 100% romaneasca, cu clienti si angajati din Romania. Ne preocupa profund situatia actuala si dorim sa luam deciziile cele mai responsabile pentru compatriotii nostri.

Salutam promptitudinea si masurile adoptate de alte companii romanesti, printre care Banca Transilvania si CEC Bank. Ne dorim ca impreuna sa gasim solutii pentru a depasi momentele dificile” a declarat Dan Sucu, deţinătorul companiei Mobexpert.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×