Mesajul unui medic de familie pentru români, în contextul crizei coronavirusului: „Nu mergeţi la cabinet decât dacă este absolut necesar”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 14:45
Mesajul unui medic de familie pentru români, în contextul crizei coronavirusului: „Nu mergeţi la cabinet decât dacă este absolut necesar”
Sandra Alexiu, mesaj pentru români. "Nu mergeţi la cabinet decât dacă este absolut necesar". Sursa foto: Facebook

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti, medic de familie Sandra Alexiu, a lansat un mesaj video prin care cere populaţiei să nu meargă la cabinetele medicale decât dacă este absolut nevoie şi nu înainte de primi o consultaţie şi o programare telefonică.

Medic de familie, mesaj pentru români. „Nu mergeţi la cabinet decât dacă este absolut necesar”

Sandra Alexiu spune că acum mai mult ca oricând este necesar să avem medici  de familie sănătoşi. Aceasta cere populaţiei printr-un mesaj video să nu dea buzna în cabinetele medicale pentru banalităţi în această perioadă.

Cei ce trebuie să meargă la medicul de familie trebuie să sune în prealabil pentru o consultaţie telefonică.

Apel către pacientii noștri.

Posted by Sandra Alexiu on Sunday, March 15, 2020

Este important să avem medici sănătoşi care să ofere sfaturi pacienţilor

Sandra Alexiu spune că în contextul epidemiei de coronavirus este foarte important să avem medici sănătoşi care să ofere sfaturi preţioase prin telefon sau video-telefon.

Aveţi grijă de medicii voştri de familie. Nu mergeţi la cabinet decât dacă este absolut necesar şi după o consultaţie telefonică în care să vă programaţi dacă este absolută nevoie.

E mult mai important să avem medici sănătoşi, care să ne ajute prin telefon sau video-telefon, decât să avem medici care să stea intubaţi sau poate să nu iasă din această criză„, a spus Sandra Alexiu,medic de familie şi preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti.

Măsuri după intrarea României în stare de alertă

Marcel Vela, ministru de Interne, a anunţat câteva măsuri ce vor intra în vigoare odată cu intrarea României în stare de alertă.

Instituirea stării de urgenţă implică pentru toţi schimbarea modului de viaţă, dar și un moment de frică sau de neînțelegere. Să conștientizăm cu toții că acesta este spre binele nostru. Starea de urgenţă ne va permite să luăm cele mai bune măsuri pentru prevenirea şi gestionarea coronavirusului. E nevoie de colaborarea fiecăruia dintre dumneavoastră.

Vă rog să evitaţi deplasările care nu sunt absolut necesare. Nu contribuiţi la propagarea mesajelor de panică, scrise de oameni inconştienţi sau care au interese obscure, poate chiar economice. Situaţia este sub control, pentru că am luat măsuri din timp„, a spus Marcel Vela.

O altă măsură este aceea a românilor care urmează să se întoarcă acasă din străinătate. Aceştia vor intra în carantină automată dacă vin din ţări cu peste 500 de cazuri de coronavirus înregistrate.

O măsură luată a fost limitarea unor lucruri pe care până acum am evitat să le luăm. Se suspendă târgurile auto, iar cei care vin din zone cu peste 500 de cazuri de coronavirus vor intra automat în carantină„, a mai spus Marcel Vela.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×