OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Vezi aici unde găseşti cele mai MICI preţuri!

Mirela Apostol   
în Hotnews
20/11/2015, 10:10
OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Vezi aici unde găseşti cele mai MICI preţuri!

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Începe febra ofertelor de Black Friday, bugetul online alocat de români pentru ediţia de anul acesta va atinge o medie de 460 lei, cu peste o treime mai mare faţă de cel de anul trecut, care s-a ridicat la circa 340 lei.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Apetitul consumatorilor pentru preţurile scăzute anunţate deja de retailerii online pentru ofertele de Black Friday va impacta şi numărul total de plăţi digitale realizate pe teritoriul României, acesta urmând să crească cu peste 50%, într-un ritm similar cu cel de anul trecut. Gândul vă prezintă câteva din cele mai bune oferte de la eMAG şi evoMAG, Flanco, Media Galaxy şi vom publica, în timp real, cele mai bune discounturi, informaţii despre „maratonul ofertelor”, precum şi statistici periodice primite de la magazinele participante la Black Friday 2015.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. S-a dat startul ofertelor de Black Friday. În acest an bugetul online alocat de români va fi de aproape 460 lei în medie, cu peste o treime mai mare faţă de cel de anul trecut, care s-a ridicat la circa 340 lei. Apetitul consumatorilor pentru preţurile scăzute anunţate deja de retailerii online pentru ofertele de Black Friday va impacta şi numărul total de plăţi digitale realizate pe teritoriul României, acesta urmând să crească cu peste 50%, într-un ritm similar cu cel de anul trecut.  2015  va fi primul Black Friday din România în care consumatorii pot plăti inclusiv cu Bitcoin produsele comandate, la toţi comercianţii parteneri NETOPIA mobilPay care au implementat tranzacţiile cu moneda digitală.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Cât priveşte obiceiul de consum la nivelul oraşelor importante din ţară, previziunile NETOPIA mobilPay arată că acesta se va menţine inclusiv de Black Friday, cu peste jumătate dintre plăţi realizate din Bucureşti, urmate de cele din Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa, fiecare cu o rată între 5% şi 3%. Companii precum Flanco, evoMAG, Mobexpert, elefant.ro sau Mareea au anunţat că reduc preţurile produselor şi serviciilor cu până la 95% de Black Friday, când vânzările totale sunt evaluate la 1 miliard lei, iar alt retailer susţine că va dona 3% din încasări victimelor din Colectiv. Cele mai multe tranzacţii vor fi realizate pentru produse IT&C, fashion, cosmetice, home & deco, cărţi, dar şi pachete turistice sau bilete de avion.Gândul vă prezintă câteva din cele mai bune oferte de la eMAG şi evoMAG, Flanco, Media Galaxy şi va publica, în timp real, cele mai bune discounturi, informaţii despre „maratonul ofertelor”, precum şi statistici periodice primite de la magazinele participante la Black Friday 2015.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Orange a pregătit o ofertă specială de Black Friday. Românii pot să îşi voteze produsul preferat, iar apoi să distribuie pe Facebook şi astfel pot cumpăra înaintea celorlalţi. Cumpărătorii de Black Friday vor fi înscrisi automat la tragerea la sorţi pentru un ceas inteligent Vector Luna.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Flanco a publicat  catalogul pentru Black Friday 2015. Potrivit ofertelor preţurile LED-urilor încep de la 499 de lei, iar cele ale tabletelor de la 179 de lei. Vineri, pe 20 noiembrie, de Black Friday,magazinele Flanco vor începe programul de la ora 7 dimineaţa. 95% din reperele dedicate promotiei de Black Friday sunt produse din stocul de anul acesta, care vor avea reduceri de până la 80% din preţul de referinţă.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Site-ul balisticmedia.ro monitorizează site-urile marilor magazine online în funcţie de capacitatea serverelor de a suporta (sau nu) traficul de Black Friday. Instrumentul poate fi accesat aici.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Lex Hobby Store va avea reduceri de până la 60% de Black Friday. Perioada este vineri 20 noiembrie ora 8:00 până sâmbătă 21 noiembrie ora 23:00. Reducerile vor fi la jocuri de societate , benzi desenate, articole pop cuture, căni, postere, figurine şi multe altele.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. F64 porneste campania de Black Friday in noaptea de joi spre vineri. Vor fi incluse produse din toate categoriile, iar cea mai mare reducere ajunge la 5.000 de lei. Pana atunci, imi face placere sa impartasesc cu tine o lista cu cinci produse, pe care clientii ar trebui sa le urmareasca in acest weekend al reducerilor foarte mari.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. demarează Black Friday în noaptea de 19 spre 20 noiembrie. Din motive tehnice, anunţă compania, site-ul va fi NEFUNCŢIONAL de la ora 14:00 până spre miezul nopţii. elefant.ro îşi va anunţa clienţii când reducerile devin active.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Cele mai mari reduceri vor fi la ceasuri, cum ar fi Stuhrling Original la 249,90 lei, faţă de 1.300,46 lei şi US Polo ASSN., redus de la 1.465,73 lei la 299,90 lei (reduceri de 80%).

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. O altă categorie importantă e cea a parfumurilor de lux. Un parfum Nino Cerruti va costa 89,90 lei, în loc de 355,33 lei (-75%) şi o apă de toaletă CK va costa 99,90 lei, în loc de 297,59 lei (-67%). O lenjerie dublă de pat US Polo ASSN. va costa 248,90 lei, preţ redus de la 988,70 lei (-75). De asemenea, un joc Catan (de bază) va avea un preţ cu 39% mai mic, de la 132,90 lei la 81,07 lei.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Printre produsele anunţate la reducere de eMag se numără:

Monitor LED AOC 18.5″, Wide – 99,99 lei
iPhone 6 Silver – 1999,99 lei
Consola Microsoft Xbox ONE + Joc FIFA 16 – 999,99 lei
TV 152cm, 4K, smart UE60JU6000WXXH Samsung – 3499,99 lei (redus de la 6999,99 lei)
iPad Mini 2 Space Gray – 699,99 lei
Smartwatch Moto 360 grey & black – 499,99 lei
Scaun birou Kring Smart, Negru- 49,99 lei
Anvelopa Iarna Sebring Formula Snow+ 601 185/65 R15 88T – 99,99 lei (sursa)

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Bugetul online alocat de români pentru ediţia Black Friday de anul acesta va atinge o medie de 460  lei, cu peste o treime mai mare faţă de cel de anul trecut, care s-a ridicat la circa 340 lei, estimează NETOPIA mobilPay, liderul plăţilor digitale din România. De asemenea, şi suma medie cheltuită de Black Friday se va dubla faţă de media anuală. Astfel, în acest an, tranzacţia medie zilnică a fost de 230 de lei, iar în vinerea reducerilor românii vor cheltui, în medie, 460 lei.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Apetitul consumatorilor pentru preţurile scăzute anunţate deja de retailerii online va impacta şi numărul total de plăţi digitale realizate pe teritoriul României, acesta urmând să crească cu peste 50%, într-un ritm similar cu cel de anul trecut.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. În ceea ce priveşte dispozitivele de pe care se vor face plăţile online de Black Friday, aproximativ o treime vor fi generate de pe tablete şi telefoane cu sisteme de operare smart, iar restul de pe desktop-uri şi laptop-uri.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Totodată, anul acesta va fi primul Black Friday din România în care consumatorii pot plăti inclusiv cu Bitcoin produsele comandate, la toţi comercianţii parteneri NETOPIA mobilPay care au implementat tranzacţiile cu moneda digitală.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Referitor la obiceiul de consum la nivelul oraşelor importante din ţară, previziunile NETOPIA mobilPay arată că acesta se va menţine inclusiv de Black Friday, cu peste jumătate dintre plăţi realizate din Bucureşti, urmate de cele din Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa, fiecare cu o rată între 5% şi 3%. Cele mai multe tranzacţii vor fi realizate pentru produse IT&C, fashion, cosmetice, home & deco, cărţi, dar şi pachete turistice sau bilete de avion.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. CIT Grup alocă discounturi de minim 50% la toată gama de calculatoare, laptopuri, monitoare, staţii de lucru şi imprimante cu ocazia Black Friday. Reducerile se vor aplica începând de vineri 20 noiembrie, ora 0:00. În cadrul campaniei Black Friday, discounturile vor depăşi 1 milion de euro.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. CIT Grup mizează pe un stoc în valoare de peste 4 milioane de euro compus în principal din calculatoare, staţii de lucru, laptopuri, monitoare şi imprimante profesionale. Principalele branduri comercializate vor fi Dell, HP, Lenovo şi Fujitsu. Faptul că produsele se află fizic în depozitul din Timişoara garantează livrarea la timp. Modelul de business refurbished permite discounturi de până la 70% pentru gama de produse profesionale IT. Toate produsele pot fi accesate online pe www.citgrup.ro

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Cel mai ieftin calculator comercializat de Black Friday este un calculator Fujitsu Siemens, Intel Core 2 Duo E8400 3,0 Ghz cu Windows 7 Professional şi o garanţie de 5 ani la un preţ de 298 de lei.

BLACK FRIDAY 2015. In ziua de 20 Noiembrie 2015 ora 00:00,  magazinul online www.casasibucataria.ro isi deschide portile pentru „Black Friday” cu reduceri de pana la 73% pentru chiuvete, electrocasnice incorporabile si vase de gatit.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. De Black Friday, www.casasibucataria.ro, magazin online nisat pe segmentul de chiuvete si electrocasnice incorporabile de bucatarie, iti ofera peste 100 de produse dintr-o gama variata de categorii precum chiuvete, hote, cuptoare, plite, baterii de bucatarie si de baie si vase de gatit. Magazinul online www.casasibucataria.ro a ajuns la a doua campanie de Black Friday iar succesul primei editii ne-a determinat sa rasplatim increderea clientilor nostri cu discounturi ce vor ajunge la  73%.

Cumparaturile pot fi achitate cu cardul in 6, 9 sau 12 rate cu dobanda 0 prin Credit Europe Bank, Banca Transilvania si BRD, sau ramburs.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. SensoDays organizează Black Friday. Promoţiile vor fi făcute publice de vineri, 20 noiembrie, începând cu orele 00:00, până luni, 23 noiembrie, la orele 10:00.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Companii precum Flanco, evoMAG, Mobexpert, elefant.ro sau Mareea au anunţat în ultimele zile că reduc preţurile produselor şi serviciilor cu până la 95% de Black Friday, când vânzările totale sunt evaluate la 1 miliard lei, iar alt retailer susţine că va dona 3% din încasări victimelor din Colectiv.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Unul dintre cei mai mare retaileri din sectorul electro-IT, Flanco, estimează pentru weekendul 20-22 noiembrie, când va organiza campania de Black Friday, vânzări de 130 de milioane de lei, în creştere cu 33% faţă de evenimentul de anul trecut.

Flanco se află la cea de-a cincea ediţie de Black Friday, pregătind reduceri de până la 80% la peste 400.000 de produse aflate în stoc. 95% dintre reperele dedicate promoţiei sunt produse din stocul de anul acesta.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Clienţii Flanco, care deţin carduri de fidelitate, vor putea achiziţiona produsele disponibile în ofertă cu o zi mai devreme, în intervalul orar 10.00-16.00.

eMag, parte a grupului care operează şi brandul Flanco, a anunţat că vizează vânzări de 205 milioane de lei, în urma comercializării a 650.000 de produse.

Managerul general al eMag, Iulian Stanciu, anunţa că piaţa promoţiilor de Black Friday va depăşi un miliard de lei anul acesta. Astfel, eMag şi Flanco ar urma să deţină aproximativ 30% din total.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Retailerul de mobilă Mobexpert va avea 12 zile de reduceri de Black Friday, în perioada 20 noiembrie – 1 decembrie, reducerile ajungând până la 50% la sute de produse de mobilier şi decoraţiuni. De asemenea, la Mobexpert Outlet reducerile vor fi de până la 70%, pentru decoraţiuni, în timp ce la mobilier se vor majora discounturile deja existente.

elefant.ro organizează Black Friday pe 20 noiembrie, iar coletele pot fi ridicate timp de trei zile non stop şi gratuit din punctele de livrare din toată ţara. Cele mai căutate şi comandate produse vor fi, cel mai probabil, cele din categoriile ceasuri, parfumuri, cărţi şi modă.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Firma de turism Mareea oferă reduceri de până la 60% la vacanţele 2016 pe litoral în România, Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Croaţia şi circuite culturale. Reducerile de preţuri sunt valabile doar pe 20 noiembrie 2015, iar sejururile pot fi achiziţionate online, telefonic şi în agenţii. În ultimii doi ani, vânzările Mareea de Black Friday au echivalat cu 50% din vânzările pe întreaga lună noiembrie.

Reducerile aplicate ofertelor de vacanţă Black Friday în acest an fac ca un sejur de 7 nopţi cazare cu mic dejun în Grecia continentală să ajungă de la 160 euro la 64 euro/persoană/sejur. În Grecia insulară, în Zakynthos, o vacanţă all inclusive poate fi achiziţionată vineri cu 310 euro în loc de 534 euro/persoană/7 nopţi.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Un studiu Mareea realizat pe cele trei sezoane de Black Friday (2012 – 2014) indică faptul că mai mult de 60% dintre românii care rezervă vacanţe cu reducerile de Black Friday preferă mediul online. Dintre aceştia, 35% sunt cei care au şi plătit online, 30% prin transferuri bancare şi 35% direct în agenţii.

Conform aceluiaşi studiu Mareea, cele mai solicitate destinaţii de Black Friday sunt Grecia insulară, în special zborurile directe către Creta, Rhodos şi Zakynthos (35%), litoralul românesc (30%), Bulgaria, Spania şi Turcia (18%), Grecia continentală (12%), alte destinaţii/circuite culturale în Europa (5%).

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Site-ul evoMAG propune reduceri de până la 83% la peste 40.000 de produse. Cele mai mari reduceri vor fi la telefoane mobile, tablete, laptopuri, televizoare, aparate foto-video, software, imprimante şi multifuncţionale, echipamente de reţelistică şi componente pentru PC.

Astfel, smartphone-urile vor avea reduceri de până la 50%, electrocasnicele de 70%, iar camerele video de acţiune de 83%.

Autovit.ro, site specializat în comercializarea de automobile noi şi second hand, va avea, pentru al doilea an la rând, oferte de Black Friday. Ofertele vor fi disponibile pe blackfriday.autovit.ro. Reprezentanţii Autovit nu au anunţat valoarea reducerilor.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Fashion Days, cel mai mare site de vânzări de haine din România, va avea în ziua de 20 noiembrie peste 600.000 de articole vestimentare, de la peste 1.000 de branduri, reducerile ajungând până la 90%. Valoarea totală a discounturilor oferite în acest an ajunge la 18 milioane de euro.

Utilizatorii aplicaţiilor mobile Fashion Days primesc acces exclusiv la această campanie cu patru ore mai devreme – aceştia vor avea posibilitatea să înceapă cumpărăturile joi, la ora 20.00, înainte de startul oficial de la miezul nopţii. Black Friday va continua pentru trei zile, până pe 22 noiembrie, inclusiv.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Metro Cash&Carry România oferă clienţilor săi produse la preţuri reduse, în perioadele 19-22 noiembrie şi 26-29 noiembrie. Discount-uri ajung până la 70% la la tablete, laptop-uri, telefoane, frigidere, cuptoare, maşini de spălat şi aspiratoare, jucării (40%), articole sportive (30%) şi ustensile profesionale de bucătărie (20%). De asemenea, companiile şi birourile vor beneficia, de asemenea, de reduceri speciale de 20% pentru toate tipurile de imprimante şi scaune de birou.

Operatorul de telefonie mobilă Telekom România va avea reduceri de până la 80% la sute de produse achiziţionate online, în perioada 19-22 noiembrie, de pe platformele pe care le deţine, clickshop.ro, germanos.ro şi telekom.ro.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Weekendul cu cele mai mari reduceri din an aduce pe clickshop.ro sute de produse cu preţuri reduse, printre care şi smartphone LG G2 white, preţ final 999 lei (discount 31%), espressor DeLonghi Icona Vintage ECOV 311.BG, preţ final 599,99 lei (discount 57%) sau televizor Ultra HD Curved Samsung UE40JU6500, preţ final 2.999,99 lei (discount 33%). Vizitatorii mall-ului online pot achiziţiona smartphone-uri cu reduceri de până la 70%, camere foto cu până la 55% discount şi espressoare cu până la 58% discount. În plus, toţi cei care comandă de pe ClickShop.ro în perioada 16 – 30 noiembrie, indiferent de valoarea achiziţiei, vor primi un voucher de 50 de lei. Acesta poate fi folosit în perioada 1-20 decembrie în categoria Cosmetice şi Parfumuri.

Vizitatorii germanos.ro vor avea posibilitatea să achiziţioneze televizoare, tablete şi smartphone-uri la preţuri speciale: Smartphone LG G Flex 2 – 1.099lei (discount 52%), tableta Urban Tab 8 inch 3G – 169,99 lei (discount 80%) sau TV Smart TV 3D Samsung UE40H6400 – preţ final 2.049,99 lei (discount 29%).

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Cele mai mari reduceri au fost anunţate de către reprezentanţii cel.ro, 95%, unele produse putând fi achiziţionate cu 1 leu. Campania de Black Friday de pe cel.ro se va desfăşura în perioada 20-22 noiembrie.

În perioada de Black Friday toate comenzile de la CEL se vor face exclusiv online, linia telefonică fiind închisă în aceste zile. De asemenea, showroom-ul va fi închis publicului larg în timpul weekendului de Black Friday.

Compania estimează că va avea vânzări de peste şase milioane de euro în perioada promoţiei.

Cea mai mare companie procesatoare de plăţi online cu cardul din România, PayU, estimează o dublare a numărului de comenzi de Black Friday, iar vânzările să depăşească 450 de milioane de lei.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. Din punct de vedere tehnic, platforma PayU este pregătită să susţină de şapte ori mai multe tranzacţii decât s-au derulat anul trecut de Black Friday. Anul trecut, în orele de vârf ale Black Friday s-au înregistrat peste 10.000 de tranzacţii într-o singură oră.

Retailerul GadgetWorld a anunţat că evenimentul Black Friday din acest an se va desfăşura sub o nouă denumire, Sun Friday. Începând cu 2015, retailerul a iniţiat o mişcare prin care, în fiecare an, o parte din vânzările de Black Friday, de la GadgetWorld, să meargă într-o direcţie de ajutorare pentru diferite cauze, încurajându-i şi pe ceilalţi comercianţi să urmeze exemplul.

Astfel, 3% dintre vânzările din acest an realizate de firmă de Black Friday vor fi direcţionate pentru ajutorarea victimelor din clubul Colectiv.

OFERTE BLACK FRIDAY vineri 20 noiembrie. PayU Romania se aşteaptă ca, în acest an, ziua de 20 noiembrie declarată de majoritatea principalilor săi parteneri ca fiind perioada de Black Friday, să se înregistreze un număr dublu de comenzi faţă de 2014.

“Ne aşteptăm ca, per total, magazinele din portofoliul PayU ce organizează Black Friday să depăşească vânzări de 450 de milioane de lei. Estimăm că, din totalul comenzilor, cel puţin 25% vor fi achitate folosindu-se cardul bancar. Procentul poate fi însă depăşit datorită caracterului acestui eveniment comercial, în timpul căruia multe dintre comenzi se fac din impuls iar percepţia cumpărătorilor este că, odată plătit cu cardul, produsul va ajunge la destinatar cu siguranţă“, declară Marius Costin, CEO la PayU România.

În 2014, în orele de vârf ale Black Friday s-au înregistrat peste 10.000 de tranzacţii într-o singură oră.
Unele dintre cele mai mari magazine online din România vor derula şi în 2015 tranzacţiile online prin PayU în ziua de vineri, 20 noiembrie: eMag, Elefant, FashionDays, Flanco, Altex, Carrefour Online, Domo, F64, PC Garage, Telekom (clickshop.ro, germanos.ro), Paravion.

Black Friday 2015. PC Garage si-a facut stocul cu produse pentru Black Friday, a pregatit site-ul si a anuntat campania pentru vineri, 20 noiembrie. Vor fi sute de produse listate, sunt promise cele mai bune reduceri pentru gameri si pasionati, cateva remarcandu-se in mod special din intreaga lista. Inainte de debutul Black Friday 2015, vreau sa-ti prezint cele mai bune promotii de care clientii pot profita la PC Garage.

In cadrul sutelor de produse listate cu reduceri de pana la 55%, din toate categoriile prezente in oferta PC Garage, punem foarte mare accent pe diversitate, asa ca cei care sunt in cautarea de componente vor fi incantati de multitudinea ofertelor prezente si reducerile aplicate. Dintre componentele prezente in oferta Black Friday mentionam procesorul Intel i5 seria K la 799 lei si placa video NVIDIA GeForce GTX 750 Ti la doar 459 lei.

Pentru gameri si pasionati avem pregatita o gama variata de periferice gaming, dintre care amintim un monitor de gaming cu rata de refresh de 144 Hz la 1.199 lei si o tastatura mecanica la 399 lei. Si pentru ca jocurile video actuale n-ar fi mare lucru fara o conexiune stabila si de mare viteza la Internet, am pregatit un router compatibil cu standardul N la doar 39 de lei.

Pentru gamerii care isi doresc mobilitate avem ceva cu adevarat special, un laptop dedicat de gaming la doar 3.199 lei. Stocul este limitat, asa ca stati cu ochii pe site-ul PC Garage. Trebuie mentionat si ca vom avea cinci modele de astfel de laptopuri, asa incat ii invitam pe cei pasionati sa le descopere.

Aceia care sunt in cautarea unui Televizor LED vor fi incantati de oferta noastra, din care precizam in mod special televizorul Smart 32 inci, disponibil la 999 lei si un remarcabil televizor 4K de 43 inci la doar 1.899 lei.

Black Friday 2015. Campania Black Friday se apropie cu paşi rapizi, tradiţia importată de la americani dând ocazia tuturor românilor să achiziţioneze diverse produse la preţuri reduse. Vinerea Neagră are loc anul acesta pe 20 noiembrie, însă, la fel ca în alţi ani, promoţiile ţin tot weekend-ul sau chiar toată luna. Centrul European al Consumatorilor din România (ECC Romania) îţi recomandă să nu te laşi entuziasmat de preţurile mici şi să verifici informaţiile prezentate pe site-uri sau în magazine înainte de a achiziţiona orice produs.

Orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice. Preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus).

Orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice:

• fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat;

• fie prin menţiunile „preţ nou”, „preţ vechi” lângă sumele corespunzătoare;

• fie prin menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat.

Se interzice ca o reducere de preţ pentru un produs şi/sau serviciu să fie prezentată consumatorilor ca o ofertă gratuită a unei părţi din produs şi/sau serviciu.

Dreptul de retragere

Dacă ai achiziţionat un produs dintr-un magazin clasic, nu poţi cere să fie înlocuit sau să ţi se restituie contravaloarea lui decât dacă este defect. Unii comercianţi au, totuşi, o politică de returnare, dar trebuie să soliciţi amănunte în scris şi să păstrezi documentele care dovedesc acest lucru.

În cazul cumpărăturilor efectuate online, ai 14 zile calendaristice de la momentul primirii produsului în care poţi renunţa la achiziţie, fără a oferi vreun motiv şi fără costuri suplimentare. Îţi poţi exercita dreptul de retragere fie completând un formular pus la dispoziţie de profesionist (de regulă, online), fie trimiţând un mesaj din care să reiasă clar intenţia ta şi în care să specifici cel puţin identitatea ta, numărul şi data comenzii, produsul, preţul plătit.

Produsul îl poţi trimite înapoi pe cont propriu, conform instrucţiunilor de pe site, sau poţi aştepta să fie preluat de către agentul economic, în unele cazuri gratuit (verifică atent politica magazinului legat de acest aspect). În cazul în care alegi să trimiţi produsul pe cont propriu şi plăteşti curierul pentru returul produsului, nu ai dreptul de a solicita rambursarea acestei sume. Comerciantul este obligat să returneze preţul pe care l-ai plătit pentru produs (inclusiv costurile de expediere) în termen de maximum 14 zile.

Există anumite cazuri în care contractul nu poate fi denunţat, cum ar fi pentru produsele care sunt realizate după specificaţiile tale sau înregistrările audio, video ori programele informatice.

Termen de livrare

Dacă ai făcut comanda online, comerciantul trebuie să-ţi livreze produsul în maximum 30 de zile sau mai puţin, dacă aţi căzut de acord asupra acestui aspect. Dacă termenul de livrare nu este respectat, puteţi stabili, de comun acord, o nouă dată de livrare. Dacă nici această dată nu este respectată, ai dreptul la rezoluţiunea sau rezilierea contractului. În acest caz, agentul economic este obligat să îşi returneze banii în cel mult 7 zile.

Dacă produsul este deteriorat sau distrus înainte de a ajunge la tine, legea îţi dă dreptul să soliciţi un nou produs sau să renunţi la contract.

Sfaturi pentru consumatori

• Fă o listă cu produsele pe care doreşti să le achiziţionezi şi cu preţurile actuale ale acestora. Acest lucru te va ajuta să eviţi falsele reduceri de preţuri, de exemplu atunci când comercianţii măresc preţul şi aplică procentul de reducere la preţul astfel majorat.

• Verifică cu atenţie modul în care este afişată reducerea pe site sau pe eticheta produsului.

• Nu cădea în capcana ofertelor care anunţă mari reduceri de preţuri doar pentru a te atrage să intri în magazin.

• În cazul în care comanzi online, verifică, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când ai ales produsul.

• Deschide coletul în prezenţa curierului şi, în caz că acesta nu corespunde, trimite-l înapoi. Ai grijă să menţionezi pe documentele de transport motivul refuzului.

• Utilizează cardul pentru a face plata. În unele situaţii, precum cazurile de fraudă, dacă ai plătit prin card, poţi utiliza procedura refuzului la plată pentru a-ţi recupera suma plătită – în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plăţii. Procedura este simplă: dacă tranzacţia s-a decontat (adică apare pe extrasul de cont), o poţi contesta la bancă, iar banca va încerca recuperarea sumei de bani de la comerciant, prin intermediul băncii acestuia (operaţiune numită „refuz de plată”).

”Selectează, înainte de Black Friday, produsele pe care vrei să le cumperi şi notează preţurile înainte ca acestea să fie reduse. Verifică dacă, în afara perioadelor de reduceri, beneficiezi sau nu de vreun discount şi informează-te asupra produselor pe care vrei să le cumperi: site-urile specializate sunt un start bun pentru a vedea comentariile altor consumatori legat de eficienţa produselor. Nu cumpăra un produs doar fiindcă este redus!”, a declarat Irina Chiriţoiu, director ECC România.

BLACK FRIDAY 2015. Magazinele METRO din toată ţara, precum şi portalul de cumpărături METRO Magazin Online demarează campania Black Friday, având reduceri speciale pentru clienţii profesionişti din România. Discount-uri de până la 70%* la articolele selectate, precum şi multe alte reduceri vor fi disponibile în reţeaua de magazine METRO România între 19-22 şi 26-29 noiembrie 2015.

În oferta promoţională dedicată clienţilor profesionişti este inclusă o gamă largă de produse: începând cu electronice, electrocasnice, media&IT, jucării, până la articole sportive, ustensile profesionale de bucătărie şi articole „do it yourself”. Companiile şi birourile vor beneficia, de asemenea, de reduceri speciale de 20% pentru toate tipurile de imprimante şi scaune de birou.

Astfel, electronicele şi produsele destinate uzului casnic – laptop-uri, tablete, telefoane, frigidere, cuptoare, maşini de spălat şi aspiratoare vor fi disponibile la ofertă în magazinele METRO, unele dintre acestea atingând un discount de 70%*. Mai mult, o gamă largă de jucării va avea preţuri cu 40%** mai mici (valabile doar în perioada 19-22 noiembrie), iar echipamentele sportive vor primi reduceri de 30%.

Profesioniştii din domeniul HoReCa îşi pot completa şi îmbunătăţi dotările cu echipamentele selectate pentru bucătărie, aparatură profesională pentru gătit şi servit, precum şi scaune de interior, toate beneficiind de preţuri promoţionale cu 20% mai mici.

„Este al patrulea an când ne alăturăm fenomenului reducerilor majore de preţuri din luna noiembrie şi ne propunem să răspundem cât mai multor nevoi ale clienţilor noştri profesionişti, cu promoţii de până la 70% la articolele selectate. Prin gama de produse prezentate în magazine şi prin specificul ofertelor speciale, dorim să oferim clienţilor noştri oportunitatea de a-şi îmbunătăţi afacerile, prin intermediul preţurilor reduse la articolele lor preferate”, a declarat Gilles Roudy, Director General METRO Cash&Carry România.

Clienţii profesionişti METRO sunt invitaţi să profite de promoţiile disponibile în perioada 19-22 şi 26-29 noiembrie, atât în reţeaua magazinelor din ţară, cât şi pe platforma e-commerce METRO Magazin Online.

Ofertele prezentate în campania Black Friday nu includ produsele aflate deja în alte promoţii şi sunt valabile în limita stocului disponibil. Articolele cu discount de până la 70% sunt disponibile în cantităţi limitate.

BLACK FRIDAY 2015. PretzMic.ro a anunţat desfăşurarea unei campanii speciale de Black Friday 2015, în zilele de 20, 21 şi 22 noiembrie. Începând de vineri, pe tot parcursul week-endului, absolut toate modelele de ceasuri disponibile în magazin vor fi incluse în campania Black Friday, clienţii având posibilitatea de a le cumpăra cu discounturi generoase, de până la 90%.

Peste 500 de modele de ceasuri şi un stoc propriu de aproape 20.000 de ceasuri – aceasta este oferta cu care PretzMic.ro îşi propune să îşi îndeplinească targetul: creştere de peste 30% a vânzărilor în comparaţie cu Black Friday 2014. Pentru prima dată, magazinul online se va promova inclusiv la TV şi va avea o campanie amplă care va include publicitate online şi offline. Reprezentanţii www.PretzMic.ro se aşteaptă ca „vedetele” să fie ceasurile mecanice şi în special modelele Tourbillon. Foarte căutate vor fi cu siguranţă cele mai noi apariţii, pentru că publicul îşi doreşte modelele noi, pe care magazinul le selectează cu mare atenţie, astfel încât să propună mereu produse de bună calitate.

„Ne-am pregătit intens pentru Black Friday 2015, multe modele de ceasuri vor avea reduceri impresionante. Avem stocuri consistente inclusiv la produsele cu reduceri foarte mari, astfel încât dorim să livrăm rapid comenzile, pentru satisfacţia maximă a clienţilor. Vom avea mai mulţi operatori, pentru ca fiecare client să se bucure nu doar de preţuri extrem de mici, ci şi de o experienţă pozitivă de shopping online în general: produse de calitate, costuri bune, livrări rapide, comunicare excelentă. Liniile telefonice vor avea program special în toate aceste zile – de la ora 7 până la ora 23”, a declarat Ioan Farcaş, Manager General al companiei care operează magazinul PretzMic.ro. Acesta a mai menţionat că, în condiţiile de supra-aglomerare specifice perioadei, obiectivul de livrare a comenzilor efectuate de Black Friday este de maximum 5 zile (faţă de maximum 2 zile în mod normal).

În anul anterior, de Black Friday, aproape 50.000 de persoane au vizitat magazinul online în zilele în care s-a desfăşurat campania promoţională. În acest an, PretzMic.ro îşi propune să atragă mult mai multe persoane care să beneficieze de discounturile foarte mari. „Este ocazia perfectă de a cumpăra ceasuri inclusiv pentru a le face cadou celor dragi. Nici măcar nu este necesar un buget prea mare, iar un ceas va fi mereu un cadou apreciat. Deşi există atât de multe gadgeturi în jurul nostru, ceasul îşi păstrează eleganţa şi rămâne mereu la modă, dincolo de utilitate. Pentru a stimula acţiunea de dăruire, fiecare ceas este livrat într-o cutie de cadou”, a mai subliniat oficialul magazinului.

Activând pe segmentul de ceasuri cu preţuri accesibile, e-shop-ul www.PretzMic.ro are deja aproape 4 ani de experienţă în comerţul electronic din România, cu vânzări în creştere de la an la an. În primele 10 luni din 2015, cifra de afaceri a crescut cu mai mult de 20% faţă de perioada similară a anului trecut. Permanent se lansează modele şi branduri noi – este şi cazul recentelor lansări Naviforce şi Curren, mărci ce au intrat în oferta PretzMic.ro în luna octombrie.

Accesibil la adresa www.PretzMic.ro, magazinul are o comunitate solidă pe Facebook (peste 83.000 de aprecieri) şi pune accentul pe servicii de calitate pe toată durata procesului de shopping, ba chiar şi ulterior, prin garanţia de retur de 30 de zile. Plata online cu cardul este permisă în condiţii de maximă siguranţă, prin procesatorul EuPlatesc.ro, iar livrarea se face rapid oriunde în ţară, în 24 – 48 de ore, prin companiile de curierat DPD şi Urgent Cargus (inclusiv cu opţiunea Deschidere colet la livrare).

BLACK FRIDAY 2015. Millward Brown România a publicat rezultatele celui mai nou studiu despre evenimentul Black Friday.

Anul acesta, de Black Friday, cele mai multe liste de cumpărături vor avea, în medie, între 2 şi 3 produse, fiind în creştere, comparativ cu 2014. Pe această listă se regăsesc cel mai frecvent televizoarele, fiind menţionate de 40% dintre respondenţi, electrocasnicele mici (39%), cum ar fi aspiratoarele, mixerele sau roboţii de bucătărie, şi telefoanele mobile (22%).

Maşinile de spălat şi frigiderele sunt următoarele două categorii de produse prezente în preferinţele românilor pentru Black Friday, fiind amintite de 18%, respectiv 17% dintre cei intervievaţi cu privire la intenţia de achiziţie.

“Black Friday este un eveniment deja de tradiţie în România. În plus, observăm că în fiecare an sunt mai mulţi români care îşi exprimă dorinţa să cumpere ceva în cadrul acestei campanii. Acest lucru se datorează succesului ediţiilor precedente, apariţiei constante de noi magazine implicate în eveniment, dar şi varietăţii tot mai mari a categoriilor de produse oferite la reducere”, explică Daniela Lazăr, Managing Director, MillwardBrown România.

Profilul cumpărătorilor. Conform studiului, anul acesta, 44% dintre românii cu vârsta între 18 şi 65 de ani doresc să cumpere ceva de Black Friday („probabil voi cumpăra” sau „sigur voi cumpăra”). Comparativ cu 2012, aproape de trei ori mai multe persoane şi-au exprimat dorinţa de a cumpăra un produs de Black Friday anul acesta. Numărul românilor care au auzit de reducerile din cadrul Black Friday, evenimentul anului în comerţul românesc, a ajuns anul acesta la 71% în rândul persoanelor din eşantionul evaluat.

Segmentele de populaţie în rândul cărora se observă un nivel al intenţiei de cumpărare semnificativ mai ridicat, comparativ cu nivelul populaţiei generale, sunt bărbaţii şi tinerii (cei între 24 – 34 de ani). Faţă de media generală de 59% a celor care au auzit de Black Friday şi spun că „sigur sau probabil vor cumpăra”, în cazul bărbaţilor media urcă la 63%, iar în cazul tinerilor la 64%, toate aceste diferenţe fiind semnificative statistic, la un nivel de încredere de 95%

BLACK FRIDAY 2015. Retailerul online eMag estimează că va vinde 650.000 de produse în valoare de 205 milioane de lei, dintr-un total de un milion disponibile, în campania Black Friday, organizată la 20 noiembrie, a declarat, marţi, managerul general al companiei, Iulian Stanciu.

Printre produsele disponibile se numără 17.000 de televizoare, 60.000 de smartphone-uri, 15.000 de laptopuri, 10.000 de frigidere, 20.000 de jucării, 25.000 de parfumuri, 2.500 de scaune şi canapele, 8.000 de anvelope, 23.000 de pachete de scutece, 3.000 de lopeţi, 5.000 de saltele, 3.000 de seturi de oale şi tigăi, 15.000 de cărţi, dar şi autoturisme BMW, Ford, Mini şi de la AutoItalia.

„Black Friday este cel mai aşteptat eveniment de cumpărături al anului. În 2011 am avut 700.000 de vizite, în 2012 -2,2 milioane, în 2013 – 3,1 milioane, iar în 2014 – patru milioane. Toate astea înseamnă presiune foarte mare pentru infrastructura de IT. În 2011 am vândut 80.000 de produse, dar nu am fost pregătiţi prea bine. În 2012, nu am avut stocuri suficiente, în 2013 am fost mai bine pregătiţi la inrastructură şi stocuri, iar anul trecut pentru unii clienţi am dat-o în bară, în sensul că nu am livrat în termenul de şase zile promis, iar izolat produsele nu au ajuns nici până la Crăciun”, a spus Stanciu.

El a arătat că vânzările au crescut foarte mult de la un an la altul. Astfel, în 2011, eMag a vândut de 33,9 milioane de lei, în 2012 de 52,5 milioane de lei, în 2013 de 101,6 milioane de lei, iar anul trecut de 165 de milioane de lei.

Stanciu estimează că întreaga piaţă va vinde în perioada de Black Friday produse în valoare totală de peste un miliard de lei (aproximativ 220 de milioane de euro).

Potrivit unui studiu realizat la solicitarea retailerului, 11 milioane de clienţi din ţinta de 15 milioane, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, ştiu de Black Friday, iar 6,7 milioane de persoane ar intenţiona să achiziţioneze un produs în această perioadă, cu un milion mai multe decât anul trecut.

Toate produsele vor fi livrate în cutii special realizate pentru Black Friday, care în loc de scotch vor avea fermoare. Stanciu susţine că 80 de tiruri vor pleca în fiecare zi din depozitul deţinut de eMag, în perioada 21-29 noiembrie în care vor fi efectuate livrările.

Un singur „Black Friday” la eMag

Iulian Stanciu a precizat că eMag nu intenţionează să extindă la mai multe zile perioada în care va vinde produse de Black Friday, ci se va rezuma la una singură, în data de 20 noiembrie.

„Reducerile sunt pe bune, nu ne jucăm cu chestia asta, pentru că am pune în pericol brandul. Reducerile vor fi de aproximativ 35%. Cu toate astea există o percepţie, percepţie care se formează plecând de la nişte idei, care creează un trend, iar trendul creează o percepţie. Oamenii văd anumite lucruri şi îşi formează o idee. Ce am greşit aici e că nu am reacţionat mai repede, în momentul în care au apărut tot felul de idei, şi nu am explicat suficient. Produsele pleacă de la un preţ de bază, după care pe parcursul anului intră în diverse campanii de reduceri, ulterior preţul revenind la cel iniţial”, a mai spus Stanciu.

Directorul general al eMag, Tudor Manea, a afirmat că pregătirile pentru evenimentul din 20 noiembrie au început în urmă cu 9 luni, cei 100 de angajaţi din zona de negociere cu furnizorii obţinând reduceri totale de 100 de milioane de lei pentru Black Friday.

Depozit mare cât 11 terenuri de fotbal

„Practic, 50% dintre produsele listate vor fi la ofertă. Peste 850 de «selleri» din marketplace vor avea produse. Avem un depozit de 55.000 de metri pătraţi, cam cât 11 terenuri de fotbal, 1.100 de angajaţi, dintre care 600 în zona de logistică, 300 în zona de showroom şi livrare, iar 200 în zona de comenzi”, a subliniat Manea.

El a mai explicat că retailerul a investit două milioane de euro în infrastructura IT, iar alte două milioane în programe de optimizare a software-ului.

BLACK FRIDAY 2015. Din 20 noiembrie, Rombiz te invita sa iei parte la cea mai tare deschidere a sezonului de cumparaturi, Black Friday 2015.

Ca si in anii trecuti, Rombiz s-a pregatit din timp pentru aceasta perioada, depozitele sunt pline de marfa, stocurile fiind mai mult decat suficiente pentru ca fiecare dintre clientii care intra pe rombiz.ro sa poata sa isi cumpere orice doreste pentru acasa si sa se bucure alaturi de familie de cele mai utile si eficiente produse electronice si electrocasnice.

Si daca doriti sa fiti pregatiti si sa nu pierdeti startul trebuie sa stiti ca pe pagina oficiala de Google+, plus.google.com/+RombizshopRo/posts, toti clientii care au dat „Follow” vor putea vizualiza cu o zi inainte o parte din produsele care vor fi la promotie si isi vor putea alege mai usor ce vor pune in Whish List-ul de Black Friday. In ziua de Black Friday, de data asta pe Twitter, la twitter.com/RombizShop, clientii vor fi informati periodic despre produsele care au un stoc limitat. Cat despre preturile afisate pe site, acestea sunt cele finale si au si taxa verde inclusa.

De altfel, noutatea a fost mereu cuvintul de ordine la Rombiz, asa ca nici anul acesta, de Black Friday, nu va exista o exceptie in aceasta privinta: „Din 1991 piata de electrocasnice si IT din Romania, a trecut prin mai multe schimbari la care noi am incercat permanent sa ne adaptam. Acesta este si principalul motiv pentru care Rombiz continua de 24 de ani sa isi multumeasca clientii. Acestia trebuie sa stie ca de Black Friday vor putea profita pe langa promotiile specifice acestei perioade si de pachetul nostru complet de servicii. Din 20 noiembrie ii asteptam pe rombiz.ro pentru a beneficia de preturi reduse si de o experienta extraordinara sustinuta de Rombiz atat pre, cat si post vanzare”, explica directorul de vanzari Rombiz, Florin Dumitrache.

BLACK FRIDAY 2015. ”ZorileStore va derula între 20 şi 22 noiembrie campania “Eclipsa totală de preţuri”. De acest Black Friday, magazinul va oferi reduceri de până la 70%. Pentru că se apropie iarna, o atenţie deosebită va fi acordată produselor de sezon, de la ghete şi haine până la accesorii. Chiar şi cele mai noi colecţii vor intra în categoria produselor cu reduceri. Şi pentru că este “Eclipsa totală de preţuri”, de reduceri vor beneficia şi alte produse, cum ar fi pantofi sport, pantofi casual, tenişi, bascheţi etc., de la cele mai populare branduri pe care ZorileStore le listează în portofoliul său cum ar fi Northland Professional, Skechers, Puma, Pepe Jeans, Vans, Le Coq Sportif şi New Era.

Printre avantajele de a cumpăra de la ZorileStore se numără vizualizarea produselor prezente pe site la 360 de grade, livrarea în termen de 24 de ore de la confirmarea comenzii, posibilitatea verificării conţinutului coletului şi faptul că toate produsele prezentate pe site sunt pe stoc.

Domeniul comerţului online de fashion se confruntă cu numeroase magazine care comercializează mărfuri contrafăcute şi, tocmai de aceea, ZorileStore oferă clienţilor săi certitudinea că produsele achiziţionate din cadrul magazinului sunt originale, acestea beneficiind şi de garanţie.

Pentru cumpărături cât mai eficiente şi pentru a afla rapid cele mai noi şi mai bune reduceri de Black Friday, ZorileStore.ro recomandă clienţilor să îşi creeze din timp un cont, să se aboneze la newsletter şi să îşi alcătuiască o listă cu produsele pe care le-ar dori înainte să debuteze campania “Eclipsa totală de preţuri”.

BLACK FRIDAY 2015. Mobexpert va oferi şi anul acesta reduceri substanţiale ȋn cadrul campaniei Black Friday. Ȋn perioada 20 noiembrie – 1 decembrie 2015, hipermagazinele Mobexpert ȋşi aşteaptă clienţii cu reduceri de pȃnă la 50% pentru sute de produse de mobilier şi decoraţiuni, ȋn limita stocului.

Produsele cu preţuri reduse vor fi postate pe site-ul www.mobexpert.ro ȋncepȃnd cu 20 noiembrie.
Pe lȃngă acestea, fiecare magazin pregăteşte clienţilor şi alte oferte tentante.

„Black Friday devine o tradiţie comercială, la care considerăm că trebuie să luăm parte. Şi anul acesta ne aşteptăm clienţii cu reduceri importante atât la piesele de mobilier cât şi la decoraţiuni. Am pregătit o mai mare varietate de produse, dar şi stocuri majorate şi produse aflate în premieră în oferta magazinelor.” a declarat Dan Şucu, fondatorul Mobexpert.

Şi Mobexpert Outlet, conceptul de magazin dedicat ofertelor speciale, va oferi reduceri de 70% la o gamă variată de decoraţiuni, iar pentru mobilier va majora discounturile deja excepţionale la sute de modele. Reducerile vor fi valabile ȋn perioada 20 noiembrie – 1 decembrie, ȋn cele două magazine situate ȋn Bucureşti, în Şoseaua Fabrica de Glucoză, nr. 21 şi în Şoseaua Vergului, nr 18.

„Şi la Mobexpert Outlet vor exista oferte de nerefuzat, atât în privinţa produselor cât şi în cea a discounturilor. Ca noutate, ne aşteptăm clienţii şi în outlet-ul deschis recent, situat lângă magazinul Mobexpert de pe Şoseaua Vergului.” a declarat Dan Şucu.

BLACK FRIDAY 2015. Şi Media Galaxy a demarat campania de Black Friday, cu oferte tentante pentru cumpărători. De exemplu, un smartphone Dual SIM Allview A6 Duo, cu ecran de 4,5 inci, cameră foto 5 MP, 1 GB RAM, memorie stocare 8 GB, 3G şi procesor dual core costă 249,90 lei, redus de la 399,90 lei.

BLACK FRIDAY 2015. Flanco anunţă desfăşurarea Black Friday 2015 în zilele de 20,21 şi 22 noiembrie, cu reduceri de până la 80%.

BLACK FRIDAY 2015. DRESSBOX este un serviciu dedicat închirierii ţinutelor de gală. A fost lansat în urmă cu peste un an, iar pentru Black Friday 2015 propune unele dintre cele mai atrăgătoare rochii la preţuri neaşteptat de mici. În portofoliul DRESSBOX se regăsesc ţinute de la branduri consacrate, cum ar fi Cavalli, Gucci, Versace sau Lanvin, acestea fiind printre cele mai populare alegeri ale clientelor. Pentru marele eveniment al reducerilor, serviciul oferă reduceri de până la 500 de lei pentru o colecţie de peste o sută de rochii.

Ţinutele DRESSBOX care se vor găsi la preţ redus de Black Friday sunt perfecte pentru evenimentele sfârşitului de an, cum ar fi petrecerile corporate, de Crăciun sau Revelion, ori pentru baluri organizate în acest sezon. Colecţia de unde clientele pot alege cuprinde produse de la case de modă şi designeri de renume internaţional, precum Dolce&Gabbana, Gucci, Bottega Venetta, Blumarine, Lanvin, Saint Laurent, Herve Leger, Roberto Cavalli, Valentino, Dior, Badgley Miscka şi mulţi alţii.

Câteva dintre cele mai populare modele care se bucură de reduceri foarte mari sunt rochiile Dolce&Gabbana, cu preţ redus de la 1.190 de lei la 690 de lei, Bottega Veneta, de la 995 la 495 de lei, Blumarine, cu reducere de la 995 la 495 de lei sau modelul Herve Leger, redus de la 590 la 290 de lei.

Înainte de Black Friday 2015, DRESSBOX a avut un prim an de succes pe piaţa din România, iar clientele s-au arătat încântate de faptul că au acces la o garderoba impresionantă de rochii pe care le admirau pe covorul roşu sau pe podiumurile internaţionale de modă. Seriviciul a atrat atenţia şi a numeroase vedete din România, precum Andreea Marin, Jojo, Elena Gheorghe, Andra, Lili Sandu sau Andreea Bănică, care au ales DRESSBOX pentru o apariţie de efect la diferite evenimente modene sau la emisiuni TV.

BLACK FRIDAY 2015. Retailerul de electro-IT Domo, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de profil, cu afaceri de peste 600 milioane lei anul trecut, va închide toate magazinele fizice, pentru a rămâne cu operaţiuni doar online, potrivit surselor din piaţă, citate de Ziarul Financiar.

O parte dintre magazine au fost deja preluate de com­pe­titori, iar furnizorii de electronice şi electrocasnice spun că nu au fost plătiţi, motiv pentru care nu mai livrează marfă com­­paniei care are deja probleme financiare de mai mulţi ani.

„Domo şi-a mutat activele de pe o companie pe alta. Fosta com­panie care opera activitatea Domo avea probleme financia­re şi nu îşi mai plătea furnizorii. Apoi, sub noua entitate s-au fă­cut plăţi pentru o vreme, pentru ca apoi să apară şi aici proble­me. Noi nu mai livrăm marfă”, spune un furnizor al companiei.

Potrivit ultimelor date, Domo avea în toamnă circa 75 de magazine fizice şi unul online.

Domo are pe site-ul propriu o ofertă cu titlul „Dăm Tot! ” şi vorbeşte despre reduceri de până la 90%, oferta fiind valabilă în magazine în perioada 13-30 noiembrie.

În oferta online apar preţuri de 1-2 lei pentru produse precum „Protecţie spate iGo iPad 2” sau „Carcasă iPad”. Oferta include însă şi alte produse, respectiv mouse-uri, cabluri sau ondulatoare de păr.

BLACK FRIDAY 2015. Fashion Days va prezenta planurile de Black Friday în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată miercuri, 18 noiembrie, la sediul Fashion Days. Pe langa campania de Black Friday de anul acesta, se va discuta strategia noului model de business, ce presupune tranzitia companiei de la un shop de flash sales la unul de retail online.

BLACK FRIDAY 2015. QuickMobile lansează Black Friday 2015 pe 20 noiembrie. Ce reduceri oferă magazinul online

QuickMobile va organiza campania de reduceri Black Friday 2015 în perioada 20 – 22 noiembrie, atât în magazinul online cât şi în magazinele fizice. Promoţiile se adresează şi clienţilor internaţionali, care vor putea cumpăra produse la reducere de pe QuickMobileShop.com. Comenzile vor fi preluate începând cu primele ore ale zilei de vineri, iar QuickMobile a pregătit stocuri în valoare de 5 milioane de euro şi va oferi reduceri de până la 80%.

Printre produsele care vor fi disponibile cu preţ redus se numără: Apple Watch, Transportorul Smart Balance Wheel, Samsung Galaxy S6 Edge, tableta Nokia N1, dar şi accesorii de lux, precum Moschino şi Gucci.

De asemenea, QuickMobile va oferi, cu ocazia Black Friday, o platformă specială de cumpărături printr-un singur click. Astfel, timpul de finalizare a comenzii se va reduce semnificativ, la sub 60 de secunde. Pentru mai multe detalii accesaţi www.quickmobile.ro/blackfriday.

Mai mult, QuickMobile va lansa, în perioada 20 – 22 noiembrie, o promoţie pentru clienţii care plătesc online, cu cardul. Aceştia vor avea prioritate la livrarea produselor, iar transportul va fi gratuit indiferent de valoarea comenzii.

Totodată, toţi cei care finalizează o comandă în magazinul online QuickMobile.ro în perioada Black Friday vor intra automat într-un concurs. Câştigătorul va fi extras prin tragere la sorţi, iar premiul oferit este un smartphone Apple iPhone 6S.

Atât pentru luna noiembrie, în care au loc promoţiile de Black Friday, dar şi pentru decembrie, când vor avea loc campaniile de Sărbători, QuickMobile a triplat capacitatea serverelor, pentru ca acestea să facă faţă fluxului mare de vizitatori de pe site. S-a realizat acest lucru deoarece, în timpul celor trei zile de reduceri din cadrul Black Friday, QuickMobile se aşteaptă ca numărul de vizitatori pe site să crească cu 400%.

În oferta de Black Friday a QuickMobile intră şi produsele premium, astfel cel mai scump produs pentru care se va aplica o reducere substanţială, drona DJI INSPIRE 1 PRO, costă în mod normal 24.999 de lei.

BLACK FRIDAY 2015. Retailerii care şi-au anunţat participarea la BLACK FRIDAY 2015

eMag – 20 noiembrie
Quickmobile – 20-22 noiembrie
Marketonline
evoMAG
CEL.ro
F64
elefant.ro
FLANCO – 20-22 noiembrie
ALTEX – 30 octombrie – 11 noiembrie
Media Galaxy – 30 octombrie – 30 noiembrie
CitGrup – 6 noiembrie – 30 noiembrie
PC Garage
Okazii.ro
Senso Days
ClickShop
Madd Electronics Group – 20-22 noiembrie şi 27-29 noiembrie
Yellostore (echipamente foto Nikon) – 20-22 noiembrie

Weekend-uri cu promoţii speciale BLACK FRIDAY 2015

20 noiembrie – 23 noiembrie
27 noiembrie – 30 noiembrie

BLACK FRIDAY 2015. F64 porneşte campania de reduceri Black Friday 2015 pe 20 noiembrie, la miezul nopţii. Campania se va desfăşura atât online, cât şi offline timp de trei zile, până pe 22 noiembrie.

BLACK FRIDAY 2015. Conceptul Black Friday, preluat de pe piaţa americană, marchează intrarea în sezonul de cumpărături de iarnă prin acordarea de reduceri semnificative de preţuri, în general pentru o zi. În mod tradiţional, evenimentul are loc în ultima zi de vineri a lunii noiembrie, însă retailerii români au „furat” startul anul trecut, ca şi în 2015, lansând campaniile de reduceri cu o săptămână înaintea evenimentului din America de Nord.

Ediţia din acest an a Black Friday va debuta în România pe 20 noiembrie şi în SUA la 27 noiembrie. Magazinele, atât online, cât şi cele offline, vor avea, în majoritatea cazurilor, campanii atât pe 20, cât şi pe 27 noiembrie. Cea mai lungă perioadă de oferte de Black Friday din acest an va avea loc la Altex, care a anunţat că aceasta va dura 32 de zile, între 30 octombrie şi 30 noiembrie, pentru a evita aglomeraţia din magazine.

Dacă la prima ediţie, cea din 2011, au participat doar doi retaileri, Flanco şi eMag, care au scos la vânzare peste 30.000 de produse, la următoarele din ce în ce mai mulţi comercianţi s-au alăturat fenomenului. Evenimentul a cunoscut o creştere accelerată, marcată de site-uri blocate, din cauza numărului mare de accesări simultane, cozi în magazinele din ţară, dar şi nemulţumiri cauzate de deciziile comercianţilor de a creşte preţurile artificial cu puţin înainte de Black Friday, pentru ca apoi acestea să fie scăzute, însă nu la nivelul dinainte.

BLACK FRIDAY 2015. Şi anul acesta au apărut suspiciuni legate de practicile comercianţilor în perioada premergătoare Black Friday, cu preţuri crescute artificial, însă retailerii susţin că acestea au fost majorate deoarece se terminaseră anumite promoţii. Comercianţii susţin că majorările de preţuri sunt absolut întâmplătoare, chiar înainte de cea mai aglomerată perioadă de peste an.

De fiecare dată cele mai căutate produse au fost electronicele şi electrocasnicele, cu un plus pentru televizoarele performante, maşinile de spălat, combinele frigorifice şi telefoanele mobile.

Pentru ediţia din acest an, retailerii care au anunţat promoţii acoperă o varietate de domenii, de la produse IT, modă, ceasuri, jucării pentru copii, decoraţiuni, până la produse cosmetice şi bijuterii.

Printre cei mai cunoscuţi retaileri care vor participa la campanie se află Altex, eMag, Flanco, Domo, EvoMag, elefant.ro, F64, Germanos, Carrefour, Quickmobile (electro-IT), Ecco, Otter, Originals (încălţăminte), Watchshop, cautceas.ro, topceas.ro (ceasuri), Somproduct (articole pentru casă) sau Avon (produse cosmetice).

Dintre companiile care au anunţat vânzările înregistrate anul trecut de Black Friday, cele mai mari încasări au fost obţinute de eMag (165 de milioane de lei) şi Flanco (98 de milioane de lei).

BLACK FRIDAY 2015. BLACK FRIDAY 2015. Istoria mai puţin cunoscută a nebuniei din Vinerea Neagră

Această zi este considerată, de cei mai mulţi dintre noi, ca fiind începutul perioadei de cumpărături asociată sărbătorilor de iarnă. Black Friday nu este, însă, o sărbătoare propriu-zisă, chiar dacă se celebrează, în fiecare an, în vinerea de după Ziua Recunoştinţei.

Pentru comercianţi, aceasta este una dintre cele mai profitabile zile din an, deoarece acum se fac cele mai multe cumpărături. În SUA, Black Friday este celebrat la sfârşitul lunii noiembrie, când multe companii oferă zile libere angajaţilor lor.

Termenul „Black Friday” a apărut în anii ’60, desemnând ziua de debut a cumpărăturilor pentru celebrarea sărbătorilor de iarnă. Adjectivul „black” (negru) se referă la magazine, care treceau în această perioadă de la „roşu” la „negru”, în organizarea contabilă, efectuată manual. În acest proces, contabilii marcau cu cerneală roşie pierderile pe care le aveau magazinele, iar cu negru profiturile înregistrate. Debutul cumpărăturilor pentru iarnă a fost marcat prin acestă zi încă din anul 1924, când a avut loc parada pentru Ziua Recunoştinţei, organizată de lanţul de magazine Macy’s, în vinerea de după Thanksgiving.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×