Mircea Dușa și-a dat demisia din funcția de prefect de Mureș. „Eu nu pot fi demagog”

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
10/12/2019, 11:41
Mircea Dușa și-a dat demisia din funcția de prefect de Mureș. „Eu nu pot fi demagog”
Mircea Dușa și-a dat demisia din funcția de prefect de Mureș. Sursa foto: digi24.ro

Mircea Dușa, prefectul județului Mureș, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că demisionează din funcția pe care o deține. Dușa a spus că nu este demagog și nu poate spune acum că salariile cresc, apoi că acestea vor fi înghețate!

Mircea Dușa și-a dat demisia din funcția de prefect de Mureș

Mircea Dușa a șocat pe toată lumea când și-a anunțat demisia! El a fost numit în funcția de prefect al județului Mureș în septembrie 2018, din partea PSD. Ministrul Internelor, Marcel Vela, dar și premierul României, Ludovic Orban, urmează să ia act de decizia luată de Mircea Dușa, iar în cel mai scurt timp ar urma să fie numit un nou prefect.

Mircea Dușa a vorbit deschis despre motivele pentru care a luat această măsură. ”Un motiv mult mai serios este acela că, în conformitate cu prevederile legii, prefectul are câteva atribuții importante și una dintre atribuțiile importante este urmărirea obiectivelor din programele de guvernare.

”Eu nu pot fi demagog, am și demnitatea necesară ”

Eu nu pot fi demagog, am și demnitatea necesară și nu pot să vorbesc despre un program de guvernare cu, de exemplu, creșterea salariilor, creșterea punctului de pensii și alte realizări, iar mâine să vorbesc despre înghețarea salariilor, despre măsuri de austeritate sau alte măsuri restrictive”, a declarat Mircea Dușa pentru radiomures.ro

Mircea Dușa a fost și ministru al Apărării Naționale, în perioada decembrie 2012 – noiembrie 2015, în Guvernul Ponta II. Ulterior el a fost deputat PSD în Parlamentul României, dar și Secretar de stat, Șeful Departamentului pentru politica de apărare și planificare.

Premierul Ludovic Orban a confirmat duminică, într-o declarație de presă în Ilfov, măsurile de austeritate anunțate de miniștri. Orban a spus că salariile demnitarilor vor fi „înghețate”, că vor exista plecări din sistemul bugetar ”supradimensionat” și că va fi interzis cumulul pensiei cu salariul în sectorul public.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×