Prefectul județului Vaslui își anunță demisia după schimbarea Guvernului: „Plec cu sentimentul datoriei împlinite”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 12:52
Prefectul județului Vaslui își anunță demisia după schimbarea Guvernului: „Plec cu sentimentul datoriei împlinite”
Prefectul de Vaslui și-a anunțat demisia. Sursa foto: digi24.ro

Eduard Popica, prefectul județului Vaslui și-a anunțat demisia din funcție, la o zi după învestirea Guvernului liberal condus de Ludovic Orban. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, acesta susține că este nevoit să recurgă la un gest „de onoare”, însă pleacă cu gândul că, la capătul mandatului său de doi ani și cinci luni, a reușit să-și ducă la îndeplinire misiunea publică.

Prefectul județului Vaslui demisionează din funcție

Este o demisie de onoare! Am înțeles să fac acest lucru pentru că Guvernul de care am fost susținut și care a susținut toate proiectele județului în ultimii doi ani și jumătate tocmai a fost demis. Plec cu sentimentul datoriei împlinite! Am interacționat și am căutat în permanență soluții la rezolvarea problemelor cetățenilor din județ in limitele legii.

Am reușit să redau adevărata importanță celui mai mare punct de frontieră de la Est – Albița-reabilitând întreaga infrastructură rutieră, degradată de ani buni. Am făcut toate demersurile pentru deschiderea unui punct de recoltare a sângelui la Vaslui. Spațiul este amenajat și ne aflăm în faza de achiziție a aparaturii medicale. În perioada următoare va fi deschis și acest punct. Am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării, obținând finanțări pentru mai multe proiecte de infrastructură din județ”, a scris Eduard Popica pe contul personal de Facebook.

Cine este Eduard Popica, fostul prefect al județului Vaslui

De profesie jurist, Eduard Popica a lucrat pentru o bună perioadă de timp în sistemul privat, fiind directorul unui post de radio local din Vaslui. Apoi, a deţinut funcţia de consilier juridic la Consiliul Judeţean Vaslui, iar în 2014 a fost numit director al Cancelariei Instituţiei Prefectului, în mandatul prefectului Andrei Puică. În 2016 a revenit pe funcţia din cadrul Consiliului Judeţean, iar la alegerile locale a candidat pentru un post de consilier judeţean.

În cadrul unei conferințe de presă, prefectul le-a mulțumit ziariştilor pentru colaborare şi a declarat că va decide în perioada următoare dacă revine pe postul pe care l-a ocupat în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui sau va opta pentru o revenire în mediul privat. De asemenea, a menționat că ia în calcul să se înscrie din nou în PSD, partid din care a făcut parte până la numirea în funcția de prefect al județului Vaslui.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×