Lia Olguța Vasilescu, scandal la tv cu Mircea Diaconu. Ce îi reproșează candidatului „independent” la prezidențiale

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/11/2019, 14:59
Lia Olguța Vasilescu, scandal la tv cu Mircea Diaconu. Ce îi reproșează candidatului „independent” la prezidențiale
Mircea Diaconu și Lia Olguța Vasilescu, scandal la tv în prag de alegeri *foto: colaj hepta.ro

Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu a avut un schimb dur de replici cu candidatul independent pentru alegerile prezidențiale, Mircea Diaconu. Vasilescu i-a reproșat fostului actor faptul că pretinde că este independent, când colo ar fi susținut de mai multe partide. Diaconu s-a apărat și a susținut că din momentul în care a ieșit din PNL, în 2014, a fost mereu pe cont propriu.

Lia Olguța Vasilescu, scandal la tv cu Mircea Diaconu

Cei doi au purtat o discuție intensă pe subiectul că doi primari PSD l-ar susține pe Diaconu la alegerile prezidențiale. Este vorba de edilii din Bacău și Slobozia. La auzul acestei vești, Olguța Vasilescu a spus: „Nu cred că-l ajută trădarea pe Mircea Diaconu”. În replică, Diaconu a spus că se bucură că mesajele sale ajung și la alți oameni: „Mă bucur, foarte bine, un președinte ar trebui să fie al tuturor românilor, indiferent de opțiune, de culoare, de doctrină”.

În schimb, Vasilescu i-a spus lui Diaconu că primarii nu au trădat pentru el, ci pentru Pro România: „Sunt către Pro România, nu e nimic nou. Din păcate, pentru dvs…” Mircea Diaconu i-a răspuns apoi fostului ministru:  „Iertați-mă, sunt deja trei partide, ba chiar patru, care mă susțin și niciunul nu seamănă cu celălalt, nu se înțeleg între ele, au păreri diferite, ceea ce nu înseamnă…”

Olguța Vasilescu, către Mircea Diaconu: „Nu sunteți așa de independent”

Olguța Vasilescu susține că Mircea Diaconu nu va avea parte de o susținere prea importantă deoarece ALDE și Pro România „sunt partide care nu mai spun nimic electoratului… Din păcate, pentru dvs. Sunt sub 5%”, a răspuns Olguța Vasilescu. Mircea Diaconu a replicat apoi destul de dur: „Dacă sunt sub 5% și eu iau ceva mai mult, vă cade toată argumentația, e zob”, a continuat Mircea Diaconu. „În ce sens?” a întrebat Lia Olguța Vasilescu. „În toate sensurile”, a fost răspunsul lui Mircea Diaconu. Actorul a explicat că voturile sale îi vin „de peste tot”.

Fostul ministru al Muncii i-a spus lui Diaconu că „Toți v-am susținut la un moment dat. Și dvs. vreți de fiți independent acum, dar suntem de mult în politică, nu suntem chiar așa… veniți”, a spus Lia Olguța Vasilescu. Atunci Diaconu a ripostat: ”Când eu plec din 2014 din PNL, pe scări, împins la vale de PNL și-mi văd de viața mea singur în politică de atunci, mă mai luați cu d-astea că sunt independent, cu tonuri d-astea”.

”Ați făcut politică. Nu sunteți așa independent cum spuneți dvs!”, i-a spus Lia Olguța Vasilescu. În timpul scandalului, reprezentantul PSD a mai spus că ”aveți un discurs perfect de om politic, v-ați intrat bine în rol, să ne spuneți când putem să aplaudăm, v-ați jucat bine rolul”, a fost concluzia lui Vasilescu, în dialogul purtat cu Mircea Diaconu la România Tv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×