Mircea Badea și Antena 3, sentință definitivă! Daune uriașe pentru un scriitor jignit

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
16/10/2018, 12:57
Mircea Badea și Antena 3, sentință definitivă! Daune uriașe pentru un scriitor jignit
Mircea Badea l-a jignit pe Florin Toma, în cadrul emisiunii sale din data de 1 februarie 2016, iar judecătorii au dat sentința

Jurnalistul Mircea Badea și postul Antena 3 au primit o sentință definitivă într-un proces  intentat de un scriitor român care a fost jignit în timpul unei emisiuni realizate pentru postul trustului Intact. Acum, potrivit sentinței judecătorilor, vedeta și conducerea canalului de televiziune la care este angajat au de plătit 25.000 de lei scriitorului Florin Toma. Motivarea magistraților a fost că jignirile aduse de Mircea Badea au depășit limita pamfletului.

Practic, Tribunalul București a respins apelul înaintat de Mircea Badea și Antena 3 și au admis ca definitivă sentința pe care o dăduse cu o lună în urmă Judecătoria Sectorului 1. Oamenii legii au arătat că insultele au fost aduse cu bunăștiință și cu intenție, iar din acest motiv nu s-a admis nicio contestație pe acest dosar.

Mircea Badea și Antena 3, sentință definitivă în cazul procesului intentat de scriitorul Florin Toma

Mircea Badea l-a jignit pe scriitorul Florin Toma, în cadrul emisiunii ”În gura presei” din data de 1 februarie 2016. Scriitorul a apreciat că jurnalistul a avut în timpul emisiei mai multe forme de batjocură și insultă la adresa lui.

„… Morsa incompetentă…, burdihan mare…operă de trei parale, la propriu…ochii înecați în osânză… Toma slutu’ și urâtu’… Toma grosu’ și arțăgosu’… îl șterge la fund cu limba de mătase… când scrii harnelile alea de le scrii… netalentat și prost…”, au fost doar câteva dintre jignirile pe care le-a adus Mircea Badea în cadrul emisiunii sale. În plus, în timpul discursului său, jurnalistul a adus atingere operei scriitorului, calității sale de artist și denigrarea imaginii sale prin gesturi cu conotații sexuale.

Florin Toma a făcut plângere, după ce a fost insultat de Mircea Badea în cadrul emisiunii sale, iar judecătorii au dat recent sentința definitivă

Mircea Badea l-a insultat pe Florin Toma în timpul emisiunii

Ca urmare a celor prezentate mai sus, Florin Toma l-a dat în judecată pe Mircea Badea, dar și postul care a permis difuzarea unui astfel de material batjocuritor. „Adevăratul scop al emisiunii a fost de denigrare, de efectuare a unui atac la persoană și lezarea imaginii”, a arătat artistul în plângerea sa. În plus, Florin Toma nu a primit niciun drept la replică și nici scuzele pe care le-a cerut ulterior.

„În cazul de față, este vorba de un prejudiciu moral constând în suferința psihică ce a fost cauzată reclamantului (Florin Toma- n.red) de fapta pârâtului (Mircea Badea- n.red), precum și de consecințele negative asupra reputației profesionale a reclamantului (Florin Toma- n.red), în sensul discreditării acestuia. (…) De asemenea, s-au creat premisele unei situații de inferioritate a reclamantului, prin trimiterile făcute la aspectul său fizic, cu depășirea caracterului de pamflet al demersului jurnalistic”, au explicat judecătorii în motivarea deciziei din acest dosar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×