Mircea Badea, prima reacție după ce Parlamentul European o susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 19:13
Mircea Badea, prima reacție după ce Parlamentul European o susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef GALERIE FOTO
Mircea Badea reacționează pe tema susținerii Laurei Codruța Kovesi

Mircea Badea reacționează la aflarea veștii că Parlamentul European o consideră pe Laura Codruța Kovesi principalul favorit în cursa pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European. Cunoscutul prezentator TV tranmsite un mesaj extrem de subtil, pe această temă

Prima reacție a lui Mircea Badea, pe tema susținerii lui Kovesi pentru șefia Parlamentului European

Prezentatorul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3 se alătură astfel celor care nu privesc cu ochi buni susținerea de care are parte Laura Codruța Kovesi, din postura de principal favorit pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European.

Pe pagina sa de facebook, Mircea Badea a dat share unui text în care sunt explicate în detaliu toate acuzațiile care i se aduc fostului șef al DNA, în dosarul penal în care are calitatea de suspect. Este vorba despre ancheta pornită în urma plângerii formulate de Sebastian Ghiță la adresa Laurei Codruța Kovesi.

Reacția subtilă a lui Mircea Badea, la adresa Laurei Codrușa Kovesi
Reacția subtilă a lui Mircea Badea, la adresa Laurei Codrușa Kovesi

Ce conține articolul la care a dat share Mircea Badea

Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un fost procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire de grup infractional organizat in modalitatea coordonarii, prev. de art. 367 alin. 1 si 3 Cod penal si complicitate la represiune nedreapta sub forma participatiei improprii, prev. de art. 52 alin. 3 Cod penal, in ref. la art. 48 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 283 alin. 1 Cod penal (cinci infractiuni — 5 persoane vatamate)” , se arată în textul distribuit de Mircea Badea.

„La data de 7 martie 2019 a fost adusa la cunostinta suspectului efectuarea in continuare a urmaririi penale.Faptele cercetate constau in aceea ca, pe durata exercitarii mandatului de procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie, in perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfasurata, prin ordine si dispozitii date, grupul infractional initiat de doi procurori si un ofiter de politie judiciara, la care au aderat alti trei procurori si un alt ofiter de politie judiciara, iar acestia ar fi actionat, in mod coordonat, in scopul comiterii infractiunilor de cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals” , sunt acuzațiile care i se aduc Laurei Codruța Kovesi, citate în articolul distribuit de Mircea Badea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×