Laura Codruța Kovesi, veste extraordinară! Președintele Parlamentului European a transmis Guvernului României decizia

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/03/2019, 22:44
Laura Codruța Kovesi, veste extraordinară! Președintele Parlamentului European a transmis Guvernului României decizia GALERIE FOTO
Parlamentul European o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al Parchetului European

Vești fantastice pentru Laura Codruța Kovesi au venit de la președintele Parlamentului European! Antonio Tajani a transmis în mod oficial Guvernului român că Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut de Parlamentul European pentru postul de procuror-şef european!

Parlamentul European o susține pe Laura Codruta Kovesi pentru șefia Parchetului European

Tajani a postat pe contul său de Twitter scrisoarea adresată autorităţilor de la Bucureşti. ”Laura Codruţa Kavesi este candidata Parlamentului European pentru Parchetul European. Are toate calitățile necesare pentru a avea succes. Avem nevoie de mai multe femei exemplare ca ea în poziții de conducere!”, e mesajul lui Tajani.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a atașat şi documentul trimis vineri lui George Ciamba, în calitate de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene.

Parlamentul European o sustine pe Laura Codruta Kovesi
Parlamentul European a transmis ca o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European

Reprezentanții Parlementului European vor negocia cu reprezentanții Consiliului European

Tajani reaminteşte în scrisoarea respectivă că, în conformitate cu reglementările în vigoare, Parlamentul şi Consiliul numesc de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit, plecând de la o listă scurtă de candidaţi calificaţi întocmită de comitetul de selecţie al EPPO.

De asemenea, preşedintele PE reaminteşte că în urma audierii comune din comisiile PE pentru libertăţi civile şi control bugetar de pe 26 februarie, Laura Codruţa Kovesi i-a devansat prin numărul de voturi primite pe contracandidaţii săi Jean-Francois Bohnert (Franţa) şi Andres Ritter (Germania).

„La întâlnirea de pe 7 martie, Conferinţa Preşedinţilor a decis că doamna Laura Codruţa Kovesi este candidata Parlamentului şi a mandatat o echipă formată din trei negociatori (…) să susţină această poziţie în viitoarele discuţii cu Consiliul privind numirea procurorului-şef european”, se mai menţionează în scrisoare.

Conferința Președinților a stabilit, joi, la Bruxelles ca președintele și vicepreședintele Comisiei LIBE, Claude Moraes și Judith Sargentini, președintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle, compun echipa de negociere a Parlamentului European cu Consiliul UE pentru șefia procurorului-șef european.

Vestea a surprins-o pe Laura Codruța Kovesi cu încă un dosar penal! Fosta șefă a DNA a aflat ieri că pe numele său s-a deschis un nou dosar penal în care este acuzată că a coordonat un grup infracționat organizat din care făceau parte procurori DNA de la Ploiești.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×