Mircea Badea, deranjat de scrisoarea lui Nicu Alifantis: ”Înțeleg că sunt un ratat”

Alexa Serdan  
înStiri mondene
11/05/2020, 18:45
Mircea Badea, deranjat de scrisoarea lui Nicu Alifantis: ”Înțeleg că sunt un ratat”
Mircea Badea, deranjat de scrisoarea lui Nicu Alifantis: ”Înțeleg că sunt un ratat”. Sursa foto: Instagram.com

Mircea Badea este deranjat de scrisoarea scrisă de Nicu Alifantis care l-a acuzat că nu dă doi bani pe artiștii din industria muzicală românească. Prezentatorul de la Antena 3 a avut o reacție acidă în mediul online unde și-a spus punctul de vedere.

Prezentatorul Antena 3 și Nicu Alifantis, în plină război. Ce i-a transmis Mircea Badea artistului

Nicu Alifantis a fost luat în vizor de Mircea Badea în emisiunea pe care o prezintă la Antena 3, acesta fiind deranjat de faptul că prezentatorul nu are respect pentru artiștii din țara noastră. De aici până la un adevărat conflict a fost un singur pas, artistul rugând gazda „În gura presei” să-și ceară scuze publice.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mircea Badea a luat foc când a auzit acuzațiile care i se aduc, profitând din plin de dreptul său la replică. Cunoscutul prezentator TV a avut o reacție acidă pe pagina sa de socializare cerându-i artistului să aplice aceeași rețetă pe care i-o recomandă, să schimbe canalul.

Ce i-a răspuns Mircea Badea lui Nicu Alifantis

Nu mi-a dat prin cap niciodată că Nicu Alifantis, pe care îl iubesc, face parte din aceeaşi breaslă cu Chirilă sau cu Ristei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis îmi spune că am greşit şi că se încadrează în aceeaşi breaslă cu artiştii care au nickuri în loc de nume.

 Înţeleg că am jignit artiştii români şi că trebuie să îmi cer scuze. Dacă mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e în regulă: vă cer scuze. Mai înţeleg că sunt un ratat. E foarte posibil. Nici măcar nu am pornirea de a încerca să caut contra argumente.

Sunt şi dezgustător. De asemenea posibil, dar puteţi aplica aceeaşi reţetă pe care mi-o recomandaţi: schimbaţi canalul. E şi foarte târzie emisiunea mea. Ora respectivă ar putea fi folosită pentru creaţie muzicală, nu pentru nervi şi resentimente.

Cu privire la ocolirea dumneavoastră, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: «social distancing» e lege. Cu stimă şi cu sincere urări de succes. Dumneavoastră şi breslei din care vă revendicaţi“, a scris Mircea Badea pe pagina de Facebook.

Scrisoarea lui Nicu Alifantis după ce Mircea Badea a vorbit de el în emisiunea de la Antena 3

„Domnule Mircea Badea

Mă adresez dumneavoastră cu apelativul «domnule», din respect pentru părinţii dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme şi cărora le port o stimă deosebită. De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceţi breslei din care fac parte.

Vă atrag atenţia că sunt profund revoltat de această atitudine şi vă somez să încetaţi şi să vă cereţi scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresaţi artiştilor români.

Îmi amintesc de perioada în care eraţi adus, bănuiesc împotriva dorinţei dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic.

Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic. Vă înţeleg frustrările. Ecuaţia matematică a vieţii dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumaţi-vă acest lucru cu demnitate.

Şi nu uitaţi, prin această atitudine nu reuşiţi să faceţi decât un mare deserviciu atât dumneavoastră cât şi instituţiei pe care o reprezentaţi. Dispreţul pe care-l manifestaţi faţă de slujitorii artei româneşti este absolut dezgustător.

«Nu daţi doi bani pe artistul român»? Foarte bine, mutaţi canalul, nu mai intraţi într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniţi. Suntem destul de puşi la colţul indiferenţei de mai marii puterii zilei.

Artistul român nu «ghiorlăie», domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime şi să se manifeste cum poate într-o ţară tristă, sărăcită şi aproape distrusă.

Nu vă permit să ne mai jigniţi, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru.Vă rog să mă ocoliţi de azi înainte, domnule”, a scris Nicu Alifantis în scrisoarea adresată lui Mircea Badea. 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×