Ce salariu are Mircea Badea după ce i-a fost micșorat de șefii de la Antena 3

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
05/05/2020, 13:25
Ce salariu are Mircea Badea după ce i-a fost micșorat de șefii de la Antena 3
Ce salariu are Mircea Badea după ce i-a fost micșorat de șefii de la Antena 3. Sursa foto: Instagram.com

Mircea Badea, la fel ca toți angajații care lucrează în trustul Intact, primește perioada aceasta un salariu cu 20% mai mic decât cel obișnuit. Prezentatorul Antena 3 va lua acest salariu până la finalul anului, decizia fiind luată din cauza crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

Mircea Badea, salariu mai mic cu 20% din cauza virusului

Pandemia de coronavirus a cauzat probleme serioase în economie, peste 1 milion de români intrând în șomaj tehnic, alții fiind puțin mai norocoși, dar alegându-se cu salarii mai mici.

Mass-media nu a fost ocolită de această criză unde unele vedete au fost disponibilizate temporar cum ar fi Mihai Morar sau Cristi Brancu.

Mircea Badea se numără printre prezentatorii TV care s-au ales cu micșorarea salariilor, de altfel toți care lucrează în trustul Intact vor avea până la finalul anului în curs salarii mai mici cu 20%.

Care este salariul pe care-l primește prezentatorul Antena 3 din cauza pandemiei

Așadar, gazda „În gura presei” a confirmat acest lucru chiar în emisiunea pe care o prezintă, telespectatorii calculându-i veniturile.

La un moment dat Mircea Badea a mărturisit că a plătit într-o singură lună un TVA care se ridică la valoarea de  8.911 lei. Potrivit cancan.ro realizatorul de la Antena 3 câștiga până acum undeva în jur de 40.000 de lei, adică primea de la șefii său un salariu de circa 8.600 de euro.

Având în vedere că toți care lucrează în trustul Intact s-au ales până la finalul anului cu salarii mai mici cu 20%, Mircea Badea încasează în momentul de față circa 32.000 de lei pe lună.

Vedeta a criticat în mod constant faptul că IT-iștii sunt scutiți de plata impozitului, dar nu este de acord ca același lucru să se întâmple și cu jurnaliștii. Reacția sa a venit după ce un proiect în acest sens a fost adoptat de Camera Deputaților.

„Cresc salariile în presă. Jurnaliştii vor fi scutiţi de impozit la fel ca IT-iștii. Asta mi se pare cu adevărat odios. Eu vreau să spun că asta este o mizerie. Vreau să denunţ această porcărie. Nu sunt de acord deloc cu ea.

Exclus ca eu să beneficiez de aşa ceva! Consider că este o mare mizerie. Ideea este ca oamenii să plătească impozit, nu să fie scutiţi de impozit. Ca să meargă o societate înainte, este nevoie de bani, nu de scutiri.

În cazul în care nu voi avea încotro, că mă obligă legea şi nu vreau să fac puşcărie, o să donez o sumă mai mare decât impozitul. 10% din veniturile mele înseamnă o sumă destul de importantă.

Mi se pare sub demnitatea mea ca om să fiu scutit de impozit. Vreau să plătească şi IT-iștii impozit, nu să fiu scutit eu”, a declarat Mircea Badea în urmă cu ceva vreme, în emisiunea pe care o prezintă la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×