Mircea Badea, anchetat. Pentru ce îl verifică oamenii legii

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 14:55
Mircea Badea, anchetat. Pentru ce îl verifică oamenii legii
Mircea Badea le declară război polițiștilor care îl anchetează pentru instigare la ură și discriminare. Sursa foto: Facebook:

În plină epidemie de coronavirus, Mircea Badea s-a ales cu dosar penal, din cauza unei emisiuni difuzate tocmai în vara anului 2018. Anunțul a fost făcut chiar de îndrăgitul realizator TV, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, acesta amuzându-se copios pe seama situației.

Mircea Badea, cercetat pentru instigare la ură și discriminare

Totodată, prezentatorul emisiunii În Gura Presei a atașat postării sale fotografiile celor două documente primite recent din partea organelor de anchetă. Concret, jurnalistul are obligația să prezinte imagini dintr-o apariție televizată ce datează din 4 iulie 2018, în contextul dispunerii urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare publică și incitare la ură sau discriminare.

Actul publicat de Mircea Badea. Sursa foto: Facebook
Actul publicat de Mircea Badea. Sursa foto: Facebook

Trebuie spus că ancheta nu vizează emisiunea zilnică pe care Mircea Badea o prezintă la Antena 3, ci o intervenție a sa la Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea.

Le mulțumesc „oamenilor legii” că îmi confirmă milimetric tot ce am spus despre ei în ultimii 20 de ani”, le-a transmis Mircea Badea polițiștilor”.

Reacția lui Mircea Badea după ce a aflat că este anchetat pentru instigare la ură și discriminare

Tocmai am primit aceste acte. Iată datele: 4.07.2018 se petrece „presupusă fapta”. 21.10.2019 începe urmărirea penală în rem, adică un an și trei luni mai târziu, în campania electorală pentru prezidențiale. 12.03.2020 miliția consideră că trebuie să se ocupe un pic, cu atenție și îngrijorare de această speță.

E ceva neclar aici? În plină pandemie, miliția vrea să investigheze ceva ce aș fi spus acum doi ani :))))) P.S. Sigur că e o aberație să scoți o sintagma dintr-o propoziție dintr-o întreagă discuție și să-i dai sensul de care ești interesat.

Le mulțumesc „oamenilor legii” că îmi confirmă milimetric tot ce am spus despre ei în ultimii 20 de ani”, a scris Mircea Badea pe contul său de Faebook.

„Ar fi momentul să se rezolve pensiile speciale nesimțite”

În altă ordine de idei, chiar dacă ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, atenția jurnalistului Antenei 3 se îndreaptă tot către scena politică. În ciuda crizei economice iminente, acesta le solicită guvernanților să adopte una dintre măsurile promise încă de la sfârșitul anului trecut: tăierea controversatelor pensii speciale.

Cred că ar fi momentul, în această superbă stare de urgență, să se rezolve dracului pensiile speciale nesimțite. Magistrații mulei, securiștii etc. pot trăi și din bani normali”, a mai scris Mircea Badea pe respectiva rețea de socializare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×