Declarația de intrare în țară te poate trimite la închisoare! Completarea datelor eronate aduce înseamnă dosar penal

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 11:19
Declarația de intrare în țară te poate trimite la închisoare! Completarea datelor eronate aduce înseamnă dosar penal GALERIE FOTO
Datele eronate te pot trimite la închisoare. Sursa foto - facebook

Declarația de intrare în țară te poate trimite la închisoare! Se întâmplă lucrul acesta în situația în care sunt completate date eronate. Lucrul acesta intră sub incidenţa Codului penal.

Declarația de intrare în țară te poate trimite la închisoare!

Avertismentul a fost transmis chiar de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Reprezentanţii DSU au publicat pe o rețea de socializare modelul declaraţiei care trebuie completat la intrarea în țară.

Completarea datelor eronate aduce înseamnă dosar penal

Totul se întâmplă în contextul situaţiei generate de coronavirus. Aceștia reiterează faptul că scrierea unor date eronate în acest document intră sub incidenţa legii, conform articolelor 326 şi 352 din Codul penal.

Conform sursei citate, art. 326 din Codul penal prevede că „declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, (…)

(..)atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

De asemenea, art. 352 arată că „(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă”.

Mai trebuie specificat că, în acest moment, în vămi se află mai mulți oameni care încearcă să intre în țară. În funcție de zona din care aceștia se întorc, unii ar putea fi obligați să intre direct în carantină.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×