Ministrul Transporturilor, declaraţie bizară în faţa jurnaliştilor: “Dacă plouă încontinuu, să-i cer lui Dumnezeu să îşi pună mandatul pe masă”

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 09:14
Ministrul Transporturilor, declaraţie bizară în faţa jurnaliştilor: “Dacă plouă încontinuu, să-i cer lui Dumnezeu să îşi pună mandatul pe masă” GALERIE FOTO
Declaraţia bizară a lui Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit cu o explicație bizară pentru care nu-și va depune mandatul, chiar dacă nu vor fi realizați nici măcar cei 100 de kilometri de autostradă promiși. După ce premierul Viorica Dăncilă și-a propus finalizarea unei autostrăzi cap-coadă, ca mai apoi deja fostul director al CNAIR, Narcis Neaga, să promită 180 de kilometri, Răzvan Cuc mai taie și el din numărul de kilometri, care a ajuns acum la 100.

Declaraţia bizară a lui Răzvan Cuc

„Ca să elucidăm misterul cu numărul kilometrilor de autostradă, ştiţi că la preluarea mandatului domnul Neaga (fostul director al CNAIR – n.r.) a avansat un număr de kilometri şi i-am spus la acel moment că din punct de vedere administrativ voi face tot ce pot ca să finalizăm acel număr de kilometri, în care personal pot să spun că nu am crezut că vor fi finalizaţi 180 de kilometri, noi având în lucru undeva la 120 de kilometri”, a spus Cuc, marţi, într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro.

El a susţinut că lucrările depind foarte mult de condiţiile meteo și l-a introdus chiar și pe Dumnezeu în discuție! „Eu, în momentul de faţă, la ce am evaluat şi am discutat cu constructorii, vorbim de kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic…

Declaraţia bizară a lui Răzvan Cuc
Declaraţia bizară a lui Răzvan Cuc

Dumnezeu, pe șantierele lui Răzvan Cuc

Angajamente şi-au luat toţi că vor termina, dar acolo unde văd un progres fizic de 30%, cum e cazul lotului Cheţani-Câmpia Turzii, acolo nu pot spune că se vor finaliza lucrările până la finele anului, şi ar însemna că ne minţim reciproc şi credem într-un nonsens. Asta i-am reproşat şi domnului Neaga. Dânsul spunea: „Nu, că dacă terminăm structurile…”, chiar dacă terminăm structurile, noi nu putem controla vremea”, a precizat ministrul.

Cuc a reiterat faptul că are drept obiectiv deschiderea pentru trafic a 100 de kilometri de autostradă în acest an. „Loturile Lugoj-Deva 3 şi 4, adică 44 de kilometri, vor fi deschise în prima parte a lunii august, în cel mult două săptămâni. Joi mă duc acolo şi voi estima exact”, a precizat el.

Întrebat de jurnalişti cine va plăti cu funcţia, dacă cei 100 de kilometri nu se vor realiza, ministrul a răspuns: „Dumneavoastră, cei din presă, tot timpul vreţi sânge. Dacă mă luam după promisiunile antreprenorilor, probabil aş fi anunţat 140 de kilometri, dar m-am uitat la ce se poate finaliza şi am anunţat 100 de kilometri. Dar, dacă aceşti kilometri constat că nu evoluează, deşi nu văd motivele, pentru că nu sunt niciun fel de bariere administrative, este doar o problemă de mobilizare, cu siguranţă nu aştept să menţin promisiuni deşarte şi voi lua măsuri aşa cum trebuie cu constructorii”, a afirmat oficialul guvernamental.

„Eu vă întreb un lucru: dacă de acum înainte trei luni de zile plouă încontinuu, ce pot să fac eu? Să-i cer lui Dumnezeu să-şi pună mandatul pe masă? Vă întreb”, a arătat Cuc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×