Stephen Hawking, explicație despre existența lui Dumnezeu! Astrofizicianul a scris aceste rânduri înaninte de a muri

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/10/2018, 18:54
Stephen Hawking, explicație despre existența lui Dumnezeu! Astrofizicianul a scris aceste rânduri înaninte de a muri GALERIE FOTO
Stephen Hawkind, despre Dumnezeu

Stephan Hawking a explicat dacă există sau nu Dumnezeu! Astrofizicianul britanic a scris aceste rânduri chiar înainte de a trece la cele veșnice. Expertul a decedat în acest an, dar, în urma sa, a lăsat o carte, drept moștenire pentru toți oamenii, pe nume: ”Brief Answers to the Big Questions”. Manuscrisul a fost incomplet, din cauza faptul că el a murit înainte de a o termina, însă, cu ajutorul câtorva membrii ai familiei, care au pus cap la cap arhivele personale ale geniului, acesta a putut fi finalizată.

În carte, savantul a încercat să răspundă la diferite întrebari legate de existența omului pe Terra, de suflet și viitor, iar, printre acestea, cea mai de întâlnită: ”Există Dumnezeu?”. Așadar, pentru că toată viața a studiat și a adus numai semne de întrebări, dar și răspunsuri, a făcut același lucru și în lipsa sa. Deci, există sau nu Dumnezeu? Din cele scrise de el, nu există multe din câte ar crede oamenii. ”Nu există Dumnezeu. Și nici viață după moarte. Și cu siguranță nici paradis”, este scris în cartea sa.

Stephen Hawking a explicat dacă există sau nu Dumnezeu
Cartea scrisă de savant, înainte ca acesta să moară

Stephen Hawking, explicație despre existența lui Dumnezeu!  ”Totul poate fi explicat într-un fel de legile naturii”

Stephen Hawking a explicat dacă există sau nu Dumnezeu
Fotografie cu Stephen Hawking, cu puțin timp înainte să moară

Din cele spuse de el, relevă și propria opinie care se îndreptă clar spre un punct negativ în ceea ce privește existența unui creator al omenirii, afirmând că ”găsirea unei teorii complete a universului ar permite omenirii să cunoască mintea lui Dumnezeu”.

Tototdată, Stephen Hawking a mai scris în cartea sa despre motivul pentru care sunt lăsați pe Terra și, mai ales, ce aport are Dumnezeu în asta. ”Timp de secole s-a crezut că oamenii cu handicap ca mine trăiesc sub un blestem dat de Dumnezeu. Prefer să cred că totul poate fi explicat într-un fel de legile naturii”, a mai spus astrofizicianul.

De asemenea, una dintre credințele puternice pe care le-a avut au fost existența extratereștrilor. Acesta credea că ei există, că ar deține o inteligență aratificială care, în timp, ar depăși omenirea. Și, ca bonus, a relatat că și călătoria în timp este un lucru care se va realiza în viitor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×