Ministrul Sănătății anunță o donație-record: aproape 8.000 de pacienți cu coronavirus vor putea fi tratați, la nevoie, cu aceste medicamente

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 23:24
Ministrul Sănătății anunță o donație-record: aproape 8.000 de pacienți cu coronavirus vor putea fi tratați, la nevoie, cu aceste medicamente
Ministrul Sănătății anunță o donație-record: aproape 8.000 de pacienți cu coronavirus vor putea fi tratați, la nevoie, cu aceste medicamente. Sursa foto: Hepta

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, că statul va beneficia de o donație de 4.000 de cutii cu un medicament antiviral, folosit pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus.

4.000 de cutii cu medicamente, donate Ministerului Sănătății

Victor Costache anunță că o companie farmaceutică va face o donație impresionată statului român. Este vorba despre 4.000 de cutii cu un medicament antiviral, ce este utilizat în prezent pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cu ajutorul acestor medicamente, statul ar putea trata, dacă va fi cazul, 8.000 de pacienți infectați cu coronavirus, spune ministrul Sănătății.

Donaţia se va realiza prin intermediul companiei Ministerului Sănătăţii, Unifarm SA, iar medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienţilor.

8.000 de pacienți vor putea fi tratați cu aceste medicamente

Unitățile medicale ce vor beneficia de aceste medicamente sunt: Institutul Naţional de Boli Infecţioase – Matei Balş, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş Bucureşti, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Boli Infecţioase Tg. Mureş, Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că salută decizia companiei AbbVie de a dona cele 4.000 de cutii cu medicamente.

„Acest medicament, folosit prima dată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase –Matei Balş pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente şi materiale sanitare”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, pentru Digi24.

Medicamentele ce vor fi donate de compania farmaceutică sunt folosite pentru tratarea adulţilor, adolescenţilor şi copiilor infectaţi cu HIV-1.

S-au constatat potenţiale acţiuni antivirale în cazul MERS/SARS, dar sunt necesare date clinice suplimentare plcacare să ateste eficacitatea produsului în tratamentul Covid-19, a explicat Jorge Ruiz Benecke, General Manager AbbVie România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×