Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu ultimele detalii despre plata pensiilor. A vorbit și despre valul de disponibilizări

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 00:04
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu ultimele detalii despre plata pensiilor. A vorbit și despre valul de disponibilizări
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu ultimele detalii despre plata pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit cu detalii legate de pensii, în plină pandemie de coronavirus. Reprezentantul Guvernului Orban a ținut să le transmită un mesaj tuturor pensionarilor din România, dar a vorbit și despre măsurile pe care le ia Guvernul împotriva disponibilizărilor.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu ultimele detalii despre plata pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a intrat în direct la România TV, unde a vorbit despre pensii. Aceasta a spus că pensionarii nu au niciun motiv de îngrijorare, deoarece sunt bani la bugetul de stat pentru plata tuturor pensiilor, iar aceasta se va face la timp.

Mai mult, ministrul a declarat că este în negocieri cu mai multe bănci pentru ca pensiile să poată fi livrate chiar mai devreme pensionarilor care primesc pensia pe card. De altfel, reprezentatul guvernului îi îndeamnă pe pensionari să solicite primirea pensiei pe card, mai ales în această perioadă, când România se confruntă cu pandemia de coronavirus.

”Sunt bani pentru plata pensiilor”

”Sunt bani în buget și nu se pune problema să nu respectăm legislația privind pensiile. Nu trebuie să se îngrijoreze pensionarii, nu sunt motive pentru care să spună cineva că nu se dau pensiile. Suntem în consultări cu bancile ca pensionarii cu carduri să primească banii mai devreme. 

Acolo unde se poate, este opțiunea de trecere de la sistemul de primire a pensiei în numerar, la cel pe card. Este decizia pensionarilor, însă realitatea ne arată care ar fi cea mai eficientă metoda de primire a pensiei”, a spus ministrul pentru România TV.

Ministrul a vorbit și despre valul de disponibilizări cu care se confruntă țara noastră, aflată în plină pandemie de coronavirus. Mullte firme din România au început să facă disponibilizări, consrânși de pandemia de coronavirus.

Ministrul a spus că se caută încă soluții pentru ajutarea mediului de afaceri. ”Facem totul să ajutăm companiile să și continue activitatea. Ținem mult ca economia să nu fie afectată de criza aceasta. Urmărim cifrele, ținem evidența contractelor de muncă. Comunicăm cu angajatorii și le cerem flexibilitate. Soluția nu este acordarea de zile libere, nici șomaj, ci găsirea metodelor de a continua activitatea”, a transmis ministrul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×