Ministrul Economiei amenință Primăria Capitalei cu executarea silită! ”Termoenergetica a preluat năravurile RADET”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 18:43
Ministrul Economiei amenință Primăria Capitalei cu executarea silită! ”Termoenergetica a preluat năravurile RADET”
Ministrul Economiei amenință Primăria Capitalei cu executarea silită. Sursa foto: digi24.ro

Primăria Capitalei este amenințată cu executarea silită, dacă nu va plăti datoriile pentru agentul termic livrat de Elecrocentrale București! Avertismentul vine chiar de la ministrul Economie, Virgil Popescu, care spune că Termoenergetica a moștenit năravurile RADET!

Ministrul Economiei amenință Primăria Capitalei cu executarea silită

”Elcen are datorii la ANAF, ANAF va prelua creanța și se va îndrepta împotriva Termoenergetica și a Primăriei. Sunt dezamăgit de Termoenergetica, observ că a moștenit năravurile (RADET-n.red.). Iar am ajuns cu datorii scadente, azi Elcen a notificat Termoenergetica, pentru o datorie scadentă de 167 milioane de lei. Nu înțeleg de ce nu își fac plățile.

Când ai preluat cu zero (Termoenergetica este succesoarea RADET, care a intrat în faliment-n.red.), nu înțeleg de ce să tragi de ele? Nu se va mai putea așa, vă puteți trezi cu știrea că am poprit conturile Primăriei.

”Dacă nu plătesc, ne vom recupera banii direct din cont”

ANAF poate prelua creanța, se practică, se cesionează, iar PMB și Termoenergetica au bani în contul Trezoreria statului. Dacă nu plătesc, ne vom recupera banii direct din cont. Nu ne putem juca cu sistemul energetic național”, a declarant Virgil Popescu pentru hotnews.ro.

Elcen a dat un comunicat acum câteva zile în care a anunțat că ar putea fi obligată să sisteze alimentarea cu energie termică a Bucureștiului, în cazul în care Termoenergetica nu plătește factura de 169 de milioane de lei, scadentă la data de 29 ianuarie.

„Din cauza neachitării de către PMB şi Termoenergetica a plăţilor pentru agentul termic destinat locuitorilor Municipiului Bucureşti, Elcen se apropie periculos de situaţia în care nu va putea plăti materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz şi nu va putea efectua plata salariilor propriilor angajaţi.

La rândul său, furnizorul de gaz ar putea sista livrarea materiei prime ca urmare a neîncasării contravalorii pentru gazele livrate, ceea ce ar putea conduce la întreruperea furnizării apei calde şi a căldurii la consumatori”, arată Elcen.

Primarul Gabriela Firea a reacționat după comunicatul Elcen. “Vom face toate plăţile, cu prioritate pentru transportul public în comun, pentru termoficare, pentru spitale, dar aceste pisici negre arătate public din partea ELCEN, instituţie în subordinea Ministerului Economiei, nu fac altceva decât să-i sperie pe cetăţeni.

Ei cu asta se ocupă. Este infrastructură critică energia termică, nu poate fi oprită că decide un domn de la ELCEN şi care consideră că Primăria Capitalei nu mai are altceva de achitat decât termoficarea.

Bineînţeles că e o prioritate şi e o urgenţă, dar în măsura în care fondurile ne-au fost de fiecare dată în ultimul an şi jumătate tăiate de la Ministerul Finanţelor, fireşte că au fost şi dificultăţi în plata anumitor facturi”, a spus primarul general al Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×