Directorul Termoenergetica îi asigură pe bucureșteni că vor avea căldură: „Există inclusiv un ordin al Ministerului Dezvoltării”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 17:52
Directorul Termoenergetica îi asigură pe bucureșteni că vor avea căldură: „Există inclusiv un ordin al Ministerului Dezvoltării”
Directorul Termoenergetica îi liniștește pe bucureșteni: vor avea căldură toată iarna. Sursa foto: digi24.ro

Directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu, dă asigurări că bucureștenii vor avea căldură iarna asta, după ce panica a cuprins întreaga Capitală din cauza scandalului iscat în ultima vreme legat de datoriile ELCEN.

Directorul Termoenergetica susține că bucureștenii vor avea căldură

Directorul companiei municipale spune că se vor rezolva problemele datoriilor și că există cadru legislativ care va evita un eventual colaps. A spus că, având în vedere și ajutorul Guvernului, locuitorii Capitalei nu vor fi nevoiți să îndure frigul.

„Bucureştiul nu va rămâne fără încălzire şi cu siguranţă autorităţile statului vor lua măsurile necesare şi se va găsi înţelegere. E normal şi ELCEN să-şi primească banii, pentru că dumnealor nu livrează degeaba, nimeni nu cere să se livreze degeaba”, a declarat Burghiu, potrivit site-ului știrileprotv.ro.

„Se vor face plăți și din alocările bugetare”

Primăria Capitalei ar trebui să primească, potrivit șefului de la Termoenergetica, o subvenție de 438 de milioane de lei de la stat.

Aceeași sumă a fost valabilă și anul trecut, iar aceasta este una dintre asigurările date de directorul companiei care furnizează energie termică în țevile bucureștenilor.

„Există inclusiv un ordin al Ministerului Dezvoltării, un ordin care spune că Ministerul Dezvoltării poate plăti până la 40% din ceea ce înseamnă termie”, a completat directorul Termoenergetica.

„Bineînţeles că se vor face plăţi şi din alocările bugetare, dar suplimentar, pentru că Primăria Capitalei are au buget de peste 6 miliarde, iar încasatul e undeva la 3 – 3 şi ceva”, a adăugat Burghiu.

 „E o diferenţă fantastică şi vă spuneam doar pentru termie şi transport, cu capitalizarea noastră, ajungem la 3 miliarde”, a mai spus acesta.

Reamintim faptul că în ultima lună, bucureștenii din mai multe cartiere au rămas în repetate zile fără apă caldă. Oficialii ținut să precizeze că problemele au fost cauzate de mai multe avarii și că se lucrează la modernizarea infrastructurii de distribuire a energiei termice.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×