Când începe RADET lucrările de modernizare. Timp de 2-3 săptămâni, fiecare apartament va rămâne fără apă caldă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/11/2019, 08:25
Când începe RADET lucrările de modernizare. Timp de 2-3 săptămâni, fiecare apartament va rămâne fără apă caldă
Când începe RADET lucrările de modernizare. Sursa foto: protv.ro

RADET le-a arătat bucureștenilor motivul pntru care stau în frig, în prag de iarnă, și se spală cu apă încălzită pe aragaz, ca înainte de Revoluție! Directorii au convocat peste 200 de muncitori într-o sală unde Regia a pus în scenă un adevărat muzeu al ruginei.

Când începe RADET lucrările de modernizare

Sala în care a avut loc întâlnirea a fost decorată cu ţevi fisurate, scoase din subteran. Din fierul care a fost acum câteva zeci de ani, acum a mai rămas puțin mai mult decât o foaie de ceapă. De aceea apar avarii peste avarii, iar bucureștenii sunt nevoiți să îndure frigul. Unul dintre muncitpri a făcut haz de necaz și a pus mâna pe calorifer, să vadă dacă RADET are căldură în calorifere.

Directorii RADET au încercat prin această întâlnire să ofere explicaţii sau mai degrabă scuze, pentru avariile majore din ultima perioadă. Şi au anunţat că în primăvară vor închide, rând pe rând, toate magistralele Capitalei, ca să schimbe conductele uzate.

RADET vrea să înceapă schimbarea țevilor ruginite începând din primăvara anului viitor

Avariile din ultima perioadă au lăsat chiar și spitale fără apă caldă și căldură! Spitalul Fundeni este unul dintre victimele țevilor fisurate.

„Nu e nimeni vinovat sau ca să zic aşa toţi suntem vinovaţi… cum zicea cineva, de ce n-aţi oprit, doamnă, căldura şi apă caldă, dacă aţi avut conturile blocate luni de zile? De ce? Din respect pentru populaţie!”, a declarat Ioana Stoica, lider sindical, pentru știrileprotv.ro.

„Astfel de zone afectate sunt mai multe decât fizic poate executa RADET-ul. Toată lumea întreabă de ce n-aţi făcut vara trecută. Dar aceste lucruri nu s-au mai făcut de foarte mulţi ani, tocmai ca să nu deranjeze”, spune Alexandru Burghiu, director RADET.

Așadar, modernizarea cu ”deranj” va începe, se pare, din primăvară și fiecare apartament sau obiectiv conectat la reţeaua publică va rămâne fără apă caldă, pe rând, timp de 2-3 săptămâni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×