Magistrala de metrou Pipera – Berceni intră în reabilitare! „Traficul va fi restricționat, ba chiar și suspendat”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
26/11/2019, 14:20
Magistrala de metrou Pipera – Berceni intră în reabilitare! „Traficul va fi restricționat, ba chiar și suspendat” GALERIE FOTO
Traficul în București ar putea fi dat peste cap. Sursa foto - facebook

Magistrala de metrou Pipera – Berceni intră în reabilitare! Anunțul a fost făcut de Metrorex care a scos la licitație un contract de 450 de milioane de lei pentru înlocuirea căii de rulare. De specificat că această rută este folosită masiv de corporatiști pentru a se duce la muncă în principalul areal de birouri al Bucureștiului. Mai mult de atât, față de înlocuirea șinelor, se vor face și lucrări de instalații în interstații, ceea ce înseamnă că traficul va fi restricționat pe această rută, ba chiar și suspendat

Magistrala de metrou Pipera – Berceni intră în reabilitare!

O precizare în acest sens va fi făcută de Metrorex. Un alt amănunt interesant este acela că în caietul de sarcini al licitației, se precizează că unele lucrări se vor face noaptea, când metroul nu merge, altele în week-end, când traficul este mai redus. Cu toate acestea, într-o anumită etapă a lucrărilor, se va lucra și ziua, în cursul săptămânii, ceea ce presupune o „scurtcircuitare” a traficului, ceea ce poate duce totul la un adevărat haos.

“Execuţie lucrări de construcții și instalații pentru obiectivul Îmbunătățirea serviciilor de transport public de călători cu metroul pe Magistrala 2. Berceni – Pipera. Înlocuire cale de rulare și instalații pe interstații, inclusiv realizarea detaliilor de execuție.

„Traficul va fi restricționat, ba chiar și suspendat”

Obiectivul este modernizarea căii de rulare și a instalațiilor de pe interstații, ceea ce va permite, la punerea în funcțiune, creșterea frecvenței de operare, reducerea duratei de deplasare cu metroul, creșterea gradului de confort al pasagerilor, diminuarea cheltuielilor de operare și întreținere pentru Magistrala 2 de metrou și creșterea gradului de siguranță în exploatare”, este anunțul din SICAP.

De remarcat că ofertele trebuie depuse până în luna mai a anului viitor, iar contractul are o durată de 4 ani. În total, lucrările se întind pe 19 km, iar oferta financiară contează în proporție de 60%, restul fiind componenta tehnică. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin programul Infrastructura Mare. Magistrala 2 are 14 stații și transportă cel mai mare număr de călători – peste 45 % din cei 700.000 de călători transportaţi zilnic de către Metrorex.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×