Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, audiat de procurorii anticorupție: „M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
31/01/2020, 10:48
Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, audiat de procurorii anticorupție: „M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate”
Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, audiat de procurorii DNA: "M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate". Sursa foto: Hepta

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, s-a prezentat vineri dimineață la sediul DNA pentru a da declarații, după ce a fost acuzat de un fost secretar PSD de nereguli cu alocările de fonduri pentru o investiție în Satu Mare.

Ion Ștefan a mers la DNA din proprie inițiativă

Ministrul a declarat, pentru stiripesurse.ro, că s-a prezentat vineri dimineață la sediul DNA din proprie inițiativă, pentru a da declarații legate de acuzațiile aduse joi seară de un fost secretar de stat PSD în cadrul unei emisiuni TV.

În plus, Ion Ștefan a mai spus că este gata să renunțe la imunitatea de parlamentar pentru a permite o eventuală urmărire penală, chiar dacă, spune ministrul, acuzațiile care i se aduc sunt lipsite de adevăr și „nu a dat, nu a luat” nimic în viața lui.

„Am fost la DNA asa cum am spus aseara la Romania TV, unde dl Dan Cristescu ma acuza ca nu-stiu-ce, cu nu-stiu-cine si am spus ca nu trebuie sa se chinuie ca ma duc eu singur. Ma pun singur la dispozitia DNA sa fiu controlat, sa fiu verificat, sa fiu anchetat si asa mai departe.

Nu am cunostinta de nicio intalnire cu niciun cetatean invocat de dl Cristescu, eu am promovat o Hotarare de Guvern perfect legala, este in Monitorul Oficial si pentru a da curs nebuniei unora eu am spus si ma tin de cuvant, ca daca DNA doreste sa ancheteze situatia, eu ma pun la dispozitia DNA, renunt la imunitate, renunt la orice, nu am nimic de ascuns in aceasta situatie si nici in altele”, a declarat ministrul Dezvoltării pentru Stiripesurse.

Ministrul Dezvoltării se pune la dispoziția DNA

„Nu am dat, nu am luat, nu particip la intelegeri pe sub masa. Am fost la DNA din proprie initiativa, in urma acuzatiilor aduse de dl Radu Cristescu. Pasii urmatori nu-i cunosc. Daca o sa mai fiu chemat la DNA, o sa mai merg.

Daca incepe o cercetare, cu mare placere, sunt pregatit, renunt la imunitate, sa dau voie organelor de ancheta sa cerceteze nebunia dlui Radu Cristescu”, a mai spus Ion Ștefan după ce s-a prezentat la DNA.

Ministrul Dezvoltării mai precizează că nu a participat la vreo înțelegere ilegală și nici nu a primit vreo invitație în acest sens. În plus, Ion Ștefan a mai spus că nu permite să fie acuzat de alte persoane de lucruri pe care nu le-a făcut.

Vizita minstrului la sediul DNA are legătură cu o serie de afirmații făcute de Radu Cristescu, fost secretar de stat din partea PSD, în cadrul unei emisiuni TV. Astfel, Cristescu l-a acuzat pe ministrul Dezvoltării de mai multe nereguli legate de alocările de fonduri pentru o investiție în Satu Mare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×