Ministrul Culturii, Daniel Breaz, gafă uriașă: „Eminescu, cel mai mare poet care l-a dat România”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 13:08
Ministrul Culturii, Daniel Breaz, gafă uriașă: „Eminescu, cel mai mare poet care l-a dat România”
Ministrul Culturii, gafă uriașă de ziua lui Mihai Eminescu

Ministrul Culturii, gafă imesă de ziua lui Mihai Eminescu: „Cel mai mare poet CARE l-a dat România”. Daniel Breaz a vorbit la Digi24 despre ce reprezintă pentru el ca român, dar și ca și cadru didactic, marele poet al României. Din păcate, exprimarea sa a lăsat de dorit.

De asemenea, în urma gafei făcute de Daniel Breaz, președintele PMP, Eugen Tomac a luat în derâdere spusele acestuia și l-a ironizat.  ”Ce naşte din Dăncilă, agramat este” şi că acesta are şansa să-i depăşească pe PLM (Pop Liviu Marian) şi pe Valentin Popa”.

Ministrul Culturii, gafă imensă de ziua lui Mihai Eminescu

Azi este ziua lui Mihai Eminescu, renumitul poet al țării, astăzi se împlinesc 169 de ani de la nașterea acestuia, iar cu ocazia aceasta, ministrul Culturii și-a arătat respectul asupra lui. „Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic….eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CAREl-a dat România, cel puțin până în momentul de față (corect „pe care l-a dat”- n.r.). O operă extraordinară.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a
Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a „faultat” româna

Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e Luceafărul. Bine, nu toată, că nu știu câți dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri din Luceafărulexistă în mintea fiecărui român. Pot să vă spun un singur vers. Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac și dumneavoastră plăcerea sau dorința de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând”, a spus Daniel Breaz.

Președintele PMP, ironie la adresa gafei lui Daniel Breaz, ministrul Culturii

Greșeala ministrului Culturii nu a scăpat netaxată de președintele PMP. ”Atentat la limba română. Ce naşte din Dăncilă, agramat este! Ministrul (in)culturii, Daniel Breaz, o dovedeşte cel mai bine. Auzi la el: Eminescu este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România!

Daniele, tată, ai marea şansă să-i depăşeşti pe ”genunche” PLM (Pop Liviu Marian) şi pe ”paMblica” Valentin Popa, măcelarul limbii române, cel care, deşi era ministrul Educaţiei, nu era în stare să facă acordul dintre subiect şi predicat. De ”imunogobina” Viorica nu mai zic nimic. Oameni buni, haideţi la vot, ca nu e de glumă cu ăştia”,  a fost mesjaul acestuia din mediul online.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×