Ministerul Muncii, bani în plus de la Guvernul Orban! A fost suplimentat bugetul pentru plata unor ajutoare

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 09:12
Ministerul Muncii, bani în plus de la Guvernul Orban! A fost suplimentat bugetul pentru plata unor ajutoare GALERIE FOTO
Un poștaș din județul Vrancea s-a ales cu dosar penal după ce a furat sute de pensii, alocații și ajutoare. Acestea trebuiau plătite în luna ianuarie, dar nu au mai ajuns la oameni. Autoritățile locale i-au deschis bărbatului un dosar penal. . Sursa foto - facebook

Ministerul Muncii a primit bani în plus de la Guvernul Orban! Executivul a acceptat să suplimenteze bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale cu 112 milioane de lei, în vederea asigurării sumelor necesare pentru plata unor ajutoare sociale şi a ajutoarelor de încălzire.

Ministerul Muncii, bani în plus de la Guvernul Orban!

„Un alt proiect de hotărâre de guvern adoptat în şedinţa de astăzi a vizat suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale în vederea asigurării sumelor necesare pentru plata unor ajutoare sociale şi a ajutoarelor de încălzire.

Bugetul a fost suplimentat cu 112 milioane de lei, din care 67 de milioane de lei pentru asistenţă socială şi pentru ajutoare de încălzire – 26 de milioane de lei.

A fost suplimentat bugetul pentru plata unor ajutoare

Este absolut regretabil că guvernarea precedentă, deşi există o lege extrem de clară în privinţa ajutorului pentru încălzire, nu a cuprins această alocare bugetară nici în legea bugetului de stat, la începutul anului 2019.

Nu a fost făcută nici la rectificarea din vară şi în acest moment aproximativ 123.000 de beneficiari riscă să rămână fără ajutor de încălzire în plină iarnă”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă, la finalul şedinţei Executivului.

El a adăugat că această suplimentare a fondurilor pentru Ministerul Muncii va fi făcută din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.

”Cheltuielile bugetului general consolidat se diminuează pe sold, cu suma de 2.090,6 milioane lei, iar deficitul bugetului consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 16.266,3 milioane lei. Deficitul bugetar estimat pe anul 2019 reprezintă 4,3% din PIB”, se arată într-o notă a proiectului de ordonanță de urgență, informează Mediafax.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale urma să primească în total 3,982 miliarde de lei, asta ca urmare a veniturilor de la sistemul de pensii (1,423 miliarde de lei),  cauzată de neîncasările din contribuțiile sociale.

Încă  552 milioane din suma totală este reprezentată de creșterea cheltuielilor pentru plata pensiilor pentru ultima lună din 2019. În plus, au fost suplimentate și fondurile destinate plății drepturilor de asistență socială până la sfârșitul anului în curs.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×