Guvernul Orban și-a dat ok-ul pentru bugetul Trezoreriei Statului! Astfel, trebuie să știți că potrivit articolului 1 din textul hotatarii de Guvern, bugetul Trezoreriei Statului pe anul 2020 se stabileste la venituri in suma de 192.402.000 de lei.
Guvernul Orban, ok pentru bugetul Trezoreriei Statului!
Tot aici sunt prevăzute și cheltuielile in suma de 84.176.000 de lei, cu un excedent in valoare de 108.226.000 de lei. De remarcat că bugetul Trezoreriei Statului nu are credite de angajament si ca angajarea cheltuielilor pentru anul 2020 se efectueaza in limita creditelor bugetare aprobate.
Mai mult de atât, Guvernul a aprobat si rectificarea bugetului Trezoreriei de Stat pentru anul 2019. Au fost aduse însă câteva modificări importante. Mai exact, conform articolului 1, bugetul Trezoreriei Statului pe anul 2019, este majorat.
Peste 192 de milioane de lei redirecționate
Acesta ajunge la venituri cu suma de 49.031.000 lei, la cheltuieli cu suma de 8.002.000 de lei, rezultand un excedent in suma de 41.029.000 lei. Totodata, alineatul 2 al primului articol mentioneaza și el detalii interesante.
Astfel, influentele asupra veniturilor detaliate pe capitole si subcapitole si asupra cheltuielilor detaliate pe capitole, titluri, articole si aliniate sunt prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Articolul doi al Hotararii stipuelaza ca incepand cu data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei hotarari se repartizeaza si sumele retinute in proportie de 10% conform art. 21 alin.(5) din Legea 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit articolului 21, alineatul 5 din Legea 500/2002, pentru asigurarea unei executii bugetare prudente, ordonatorii principali de credite vor repartiza, potrivit alin. (1), creditele de angajament si creditele bugetare dupa retinerea a 10% din prevederile aprobate acestora.
Alineatul 1 al aceluiasi articol precizeaza ca „ordonatorii principali de credite repartizeaza creditele de angajament si creditele bugetare aprobate pentru bugetul propriu si pentru bugetele institutiilor publice din subordine sau coordonare.
Atenție! Vorbim de cele ale caror conducatori sunt ordonatori secundari sau tertiari de credite, dupa caz, in raport cu sarcinile acestora”.