Cadouri de Moș Nicolae. Bugetul mediu al unui român este de circa 355 lei. Un român din 10 nu va cumpăra anul acesta niciun cadou

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 12:48
Cadouri de Moș Nicolae. Bugetul mediu al unui român este de circa 355 lei. Un român din 10 nu va cumpăra anul acesta niciun cadou
Ce sumă de bani vor cheltui românii pe cadourile de Moș Nicolae. Sursa foto: vtv.ro

Un studiu de piață realizat pe un eșantion online arată care este suma pe care o vor scoate românii pentru cadourile de Moș Nicolae. Studiul realizat de MEDNET Marketing Research Center a demonstrat că o persoană din zece nu va cumpăra niciun cadou pentru această sărbătoare.

Câți bani vor scoate românii pentru cadourile de Moș Nicolae

Potrivit celui mai recent studiu de piață 89,6% din persoanele chestionate în mediul urban intenționează să cumpere cadouri pentru persoanele dragi cu ocazia sărbătoririi Sfântului Nicolae care va avea loc vineri, 6 decembrie.

Aceleași studiu realizat de către MEDNET Marketing Research Center arată că restul persoanelor (10,4%) nu vor cumpăra niciun cadou. Asta înseamnă că 1 român din 10 va rămâne cu bani în buzunar după sărbătoarea de Moș Nicolae.

Suma medie pe care o va cheltui o persoană pentru cadourile de Moș Nicolae va ajunge la 355,38 lei. Anul acesta se înregistrează o creștere ușoară față de 2018 când un român a cheltuit în medie 345,26 lei, potrivit hotnews.ro.

Care sunt cadourile cumpărate de români pentru această sărbătoare

Cele mai cumpărate cadouri anul acesta rămân dulciurile. Peste 72,5% din români vor pune în ghetuțe bomboane, prăjituri sau alte dulciuri. Și în acest an următorul cadou pe lista românilor este legat de jucării (44,2%). Studiul arată că 41,8% dintre persoane vor face cadou articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte.

De asemenea, printre cadourile pe care românii le oferă de Moș Nicolae se mai numără fructe, cosmetice, parfumuri, cărți, articole de design, bijuterii sau accesorii. Cei mai generoși vor oferi cadou telefoane sau tablete, în timp ce persoanele care nu au timp să ajungă în magazine, oferă bani (1,5%).

Unde fac românii cumpărături de Moș Nicolae

Majoritatea persoanelor se vor deplasa la magazinele fizice pentru a achiziționa cadouri pentru cei dragi.

Așadar, 86,6% dintre români preferă să simtă textura materialelor sau să încerce jucăriile pe care le cumpără. La polul opus 45,2% dintre respondenți aleg magazinele on-line.

Sunt și persoane care doresc să le ofere celor dragi cadouri personalizate sau unice. Acesta este motivul pentru care un sfert dintre orășeni (25,7%) vor cumpăra cadouri de Moș Nicolae din târgurile de Crăciun sau magazine specializate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×