Guvernul Orban și-a asumat răspundere pe mai multe legi din economie și justiție. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 17:47
Guvernul Orban și-a asumat răspundere pe mai multe legi din economie și justiție. Video
Guvernul condus de Ludovic Orban și-a asumat răspunderea pe mai multe legi din justiție și economie *foto: hepta.ro

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat la începutul ședinței de govern de vineri, 6 decembrie, că executivul își va asuma răspunderea pe două pachete de legi, unul care vizează economia și altul care are în vedere justiția.

Astfel, vor avea parte de modificări în ceea ce privește legile justiției, legea plafoanelor necesară pentru bugetul pe 2020, dar și o ordonanță cu privire la transportul elevilor. A doua angajare de răspundere va viza abrogarea prevederilor „catastrofalei OUG 114”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Care sunt legile din justiție pe care guvernul Ludovic Orban și-a asumat răspunderea

Astfel, în ceea ce privește legile justiției, guvernul și-a asumat răspunderea în ceea ce privește prorogarea termenelor privind pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la completurile de 2 la cele de 3 și termenele privind vechimea de intrare în magistratură.

De asemenea, executivul și-a asumat și abrogarea OUG 51, astfel încât să se permită decontarea navetei școlare. Premierul a spus că această ordonanță a avut două scopuri: la presiunea baronilor PSD să nu se mai deconteze transportul elevilor și să se prelungească licențele de transport intrajudețean cu 4 ani, astfel încât obligația de a face licitație să fie ignorată.

Ce vrea să facă guvernul Orban cu privire la măsurile din economie

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că va face mai multe modificări și în ceea ce privește OUG114:

„Ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale pentru economia românească care au fost cuprins în ordonanța 114. Am tras nădejde că putem în dezbaterea parlamentară – știți că ordonanța se află în dezbatere în Camera Deputaților – vom putea să abrogăm toate acele prevederi care au provocat după părerea mea prejudicii inestimabile ecoomiei românești.

Nu știu dacă vom putea face acest lucru. Dimpotrivă, din veștile care le primesc din parlament de la diferite comisii, se pare că unii chiar vor să înrăutățească prevederile din ordonanța de urgență 114. Ultima ispravă de care am auzit este aceea a măririi plafonului pentru fantomaticul FDI la 15 miliarde”, a spus Ludovic Orban.

Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban la începutul şedinţei de guvern

Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban la începutul şedinţei de guvern#SedintadeGuvern #PalatulVictoria #LudovicOrban

Gepostet von Guvernul României am Freitag, 6. Dezember 2019

De asemenea, pe masa Executivului se află și un memorandum privind functionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. De asemenea, se discută un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, dar şi eliberarea din funcţie a unor prefecţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×