Ministerul Educației, sondaj pentru părinți! Ce discipline obligatorii să taie din cele 18 de la gimnaziu, câte ore să reducă și ce materii ar trebui introduse

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 12:00
Ministerul Educației, sondaj pentru părinți! Ce discipline obligatorii să taie din cele 18 de la gimnaziu, câte ore să reducă și ce materii ar trebui introduse GALERIE FOTO
Părinţii trebuie să răspundă unui chestionar transmis de Ministerul Educaţiei. Sursa foto- hepta.ro

Ministerul Educației a lansat un sondaj pentru părinți! Mai exact, în acest moment există două chestionare online, unul pentru părinți, dar și un altul pentru profesori.

Ministerul Educației, sondaj pentru părinți!

Prin ele, ministerul vrea să afle câte ore să taie de la disciplinele obligatorii din gimnaziu, ce materii ar trebui eliminate din cele 18 existente, precum și ce discipline ar trebui introduse.

Toate chestionarele au fost deja trimise către școlile din țară, potrivit unei adrese oficiale obținute de Edupedu.ro.

Ce discipline obligatorii să taie din cele 18 de la gimnaziu, câte ore să reducă și ce materii ar trebui introduse

De remarcat că întreg procesul se desfășoară pe internet. Chestionarele trebuie completate până pe 15 martie, potrivit documentului semnat de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Barcari.

„Răspunsurile colectate vor fi supuse unei prelucrări automate, utile în elaborarea unei analize de impact privind modificările planurilor-cadru pentru învățământul gimnazial”, scrie în nota obținută de sursa citată.

„Pentru revizuirea planurilor-cadru pentru învățământul gimnazial, au fost elaborate două chestionare adresate părinților și profesorilor, principalii agenti implicați în educația elevilor”, se arată în nota oficială.

Vă readucem aminte că decizia ministerului de a chestiona părinții vine după ce, în urmă cu o săptămână, instituția a stabilit care sunt profesorii care lucrează noile planuri-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, organizați în grupuri de lucru la nivelul Ministerului Educației.

”După cum știți deja, trebuie puse în aplicare prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare, art. 66 alin. (1).

Numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este „în medie de 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, în medie de 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în medie de 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.

Aceste ore sunt alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate”, se arată în chestionar, unul pe care îl puteţi vedea AICI.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×