Militar român, în stare gravă la un spital din Kandahar. Bărbatul a suferit o ruptură de anevrism cerebral

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 21:37
Militar român, în stare gravă la un spital din Kandahar. Bărbatul a suferit o ruptură de anevrism cerebral
Un militar român și-a pierdut cunoștința în Afganistan. Sursa foto: Hepta.ro

Un militar român care se afla în misiune în Afganistan a început să se simtă rău în timp ce se deplasa spre o bază aeriană din Kandashar. Starea bărbatului s-a înrăutățit într-un timp foarte scurt și urmează să fie transferat la un spital din Germania.

Un militar român și-a pierdut cunoștința în Afganistan

Ministerul Apărării Naționale a anunțat în urmă cu puțin timp că unul dintre militarii români aflați în misiune în Afganistan se află în stare gravă după ce a acuzat stări de amețeală și dureri de cap în timpul deplasării către o bază aeriană din Kandashar.

Militarul român și-a pierdut cunoștiința când a ajuns la infirmeria batalionului, dar a fost stabilizat de echipa medicală a batalionului. Ulterior bărbatul a fost transferat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar unde s-a constat că a suferit o ruptură de anevrism cerebral.

Militarul, pregătit pentru transferul spre un spital din Germania

În urma investigațiilor medicale amănunțite medicii au luat decizia de a-l transfera pe bărbat la spitalul militar american de la Landsthul, în Germania. Transferul urmează să aibă loc pe calea aerului în cursul nopții de joi, 12 martie.

MApN anunță că este vorba despre plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber, aflat în misiune în Afganistan cu Batalionul Protecția Forței „Viperele Negre”. Ministerul Apărării Naționale a dat asigurări că este informat permanent despre starea de sănătate a militarului.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×