Militar român dintr-o structură NATO, depistat pozitiv cu COVID-19. A fost internat la spitalul ”Matei Balș”

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 15:50
Militar român dintr-o structură NATO, depistat pozitiv cu COVID-19. A fost internat la spitalul ”Matei Balș”
Militar român dintr-o structură NATO, depistat pozitiv cu COVID-19. A fost internat la ”Matei Balș”. Sursa foto: hepta.ro

Pandemia de coronavirus nu iartă pe nimeni. După numeroasele cazuri din Parlament, din sistemul medical și din sport, și un militar al Armatei Române a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Militar român dintr-o structură NATO, depistat pozitiv cu COVID-19. A fost internat la ”Matei Balș”

În cursul zilei de miercuri, 25 martie, Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, o structură NATO, activată de către Consiliul Nord Atlantic (NAC), a anunțat că un militar român a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

Testul soldatului român a fost făcut marți. Imediat după primirea rezultatelor s-a trecut la procedura din internare. Acesta se află în prezent este internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook în care oferă detalii despre militarul român.

”În data de 24 martie 2020, un militar român din Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. La nivelul comandamentului au fost luate de urgență toate măsurile necesare, fiind aplicată procedura elaborată pentru acest tip de situație.

De asemenea, personalul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est respectă strict constrângerile și limitările stabilite de autoritățile române pentru limitarea răspândirii bolii.

În plus, pentru a asigura cât mai mult protecția personalului și a familiilor acestora, la nivelul comandamentului vor continua să fie luate toate măsurile de precauție, păstrând-se în același timp un nivel de reacție și vigilență corespunzător.”, se arată în comunicatul oficial.

Starea militarului, una bună

Conform aceluiași comunicat emis miercuri, militarul infectat cu coronavirus se află într-o stare bună.

De asemenea, oficialii structurii militare NATO anunță că o anchetă epidemiologică, în acord cu prevederile legii, a fost deja efectuată în unitatea militară.

”Militarul este, la acest moment, internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, unde se află în stare bună. Până la acest moment a fost deja efectuată ancheta epidemiologică, iar toate recomandările rezultate în urma acesteia au fost implementate imediat.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×