Mii de grenade găsite în apartamentul unui orădean! Bărbatul a ajuns la spital cu arsuri pe mâini și pe față

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 15:11
Mii de grenade găsite în apartamentul unui orădean! Bărbatul a ajuns la spital cu arsuri pe mâini și pe față
Mii de grenade găsite în apartamentul unui orădean. Sursa foto: bihon.ro

Pericol uriaș de explozie în Oradea, după ce oamenii legii au găsit în apartamentul unui bărbat un adevărat arsenal de război! Acesta avea dosite prin casă peste 1000 de elemente de muniție din al Doilea Război Mondial.

Mii de grenade găsite în apartamentul unui orădean

Alarma a fost dată sâmbătă seara, atunci când vecinii au auzit o bubuitură puternică! Din fericire, explozia a fost provocată de o petardă, care l-a și rănit pe proprietarul apartamentului, care a fost dus la spital.

Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii, atunci când au găsit în apartamentul bărbatului respectiv un adevărat arsenal. Acesta avea dosite în apartamentul său foarte multe proiectile! După ce va fi externat, acesta va avea de dat multe explicații polițiștilor.

Bărbatul a fost rănit de explozia unei petarde

Peste 1000 de elemente de muniție, printre care 483 de bombe aruncător, proiectile de diferite calibre, cartușe, grenade ofensive și defensive, toate provenite din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cu un așa arsenal în casă, se poate spune că bărbatul de 37 de ani a avut mare noroc că a fost rănit doar de explozia unei petarde.

„În urma verificărilor au fost găsite foarte multe elemente de muniție care au fost ridicate de echipajele specializate și transportate în siguranță.

Atâta vreme cât aceste elemente de muniție erau depozitate într-un apartament și victima a acționat asupra lor, da, există pericolul unei explozii”, a declarat pentru Pro TV Col. Sorin Cabâ, inspector șef ISU Crișana.

Pentru siguranța locatarilor, clădirea a fost evacuată până când oamenii legii au verificat-o cu atenție, din subsol până pe acoperiș.

Polițiștii de la Arme și Muniții au deschis o anchetă și vor să afle cum a ajuns oradeanul să aibă în casă atâta muniție care, dacă ar fi explodat, ar fi putut provoca daune grave și, foarte probabil, pierderi de vieți omenești.

Orădanul a ajuns la spital cu arsuri provocate de petardă pe mâini și pe față și urmează să fie externat, de unde va fi preluat de anchetatori.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×