Împușcături la o moschee din Franța! Principalul suspect – un bărbat de 84 de ani, susținător al partidului de extremă dreapta Frontul Național

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 21:05
Împușcături la o moschee din Franța! Principalul suspect – un bărbat de 84 de ani, susținător al partidului de extremă dreapta Frontul Național
Atac armat la o moschee din Franța *foto: telegraph.co.uk

Un bărbat în vârstă de 84 de ani a fost arestat după ce mai multe focuri de armă au fost trase la o moschee în orașul Bayonne din sudul Franței. Cele patru focuri de armă au fost trase după ce bărbatul a încercat chiar să dea foc la ușa moscheei. Doi bărbați în vârstă care se rugau în cadrul lăcașului de cult au fost răniți în cadrul acestui incident. Principalul suspect în acest caz este un susținător al partidului de extremă dreapta Frontul Național, condus de Marine Le Pen.

Împușcături la o moschee din sudul Franței

Patru focuri de armă au fost auzite luni în apropiere de moscheea din Bayonne, în jurul orei locale 15:15. Asta după ce un bărbat a vrut să dea foc la ușa moscheei. Potrivit presei locale, doi bărbați, unul în vârstă de 74 de ani și altul de 78 d ani, au încercat să îl oprească pe bărbat, înainte să dea foc clădirii.

Ambii bărbați au fost împușcați de arsenist și au fost transportați de urgență la spital, fiind răniți destul de grav. Atacatorul a dat foc unei mașini în momentul în care a plecat de la locul faptei. El a fost prins de către poliție în localitatea Saint Martin de Seignanx și avea asupra lui un pistol, un cilindru cu gaz și mai multe grenade.

Atacatorul, simpatizant al partidului Frontul Național

„Suspectul a fost arestat de poliție. Gândurile mele se îndreaptă acum către victime și familiile lor”, a spus ministrul de Interne, Cristophe Castaner, pe contul său de Twitter.

Presa locală arată că bărbatul care a atacat moscheea avea legături strânse cu extrema dreapta. Mai mult, acesta ar fi fost chiar candidat, în 2015, din partea Frontului Național, condus de Marine Le Pen. Fostă finalistă în cadrul alegerilor prezidențiale pierdute în fața lui Emmanuel Macron, Le Pen a condamnat atacul din Bayonne, despre care a spus că nu corespunde cu „valorile” mișcării sale politice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×