Atac la un mall din Manchester! Un bărbat a înjunghiat cel puțin cinci persoane

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/10/2019, 16:37
Atac la un mall din Manchester! Un bărbat a înjunghiat cel puțin cinci persoane GALERIE FOTO
Poliția a închis mall-ul la puține momente după atac. Sursa foto - facebook

Atac la un mall din Manchester, mai exact la Centrul Comercial Arndale. În acest moment există informații legate de mai multe persoane înjunghiate. Cinci răniți primesc îngrijiri medicale, iar zona a fost evacuată. Și Poliția britanică a confirmat că cinci oameni au fost înjunghiați la mall-ul din Manchester. În prezent, Poliția de combatere a terorismului conduce investigația și speră să afle cât mai repede mai multe date.

Atac la un mall din Manchester!

”Având în vedere locul incidentului și natura sa, ofițerii poliției de combatere a terorismului conduc investigațiile”, a indicat poliția într-un comunicat, care precizează că rămâne ”deschisă” și altor piste. Poliția a informat că autorul, un bărbat în jur de 40 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de atac deosebit de grav. Nu este pentru prima oară când Manchester se transformă în scenă pentru asemenea atacuri.

Pe 22 mai 2017, imediat după un concert susținut de cântăreața pop Ariana Grande, un britanic de origine libiană în vârstă de 22 de ani, identificat mai târziu de polițiști ca Salman Abedi, a detonat un dispozitiv explozibil improvizat pe Manchester Arena din orașul omonim. Explozia a ucis 23 de oameni, inclusiv autorul atentatului, și a rănit alți 119. Anchetatorii încearcă să determine dacă atacul se încadrează în terorismul de tip „lup singuratic” sau dacă autorul făcea parte dintr-o rețea teroristă. Însă ISIS a revendicat atacul.

Manchester, oraș cu amintiri negre

Mai exact, pe 22 mai 2017, la ora locală 22:33, un atentator sinucigaș a detonat un dispozitiv explozibil improvizat conținând cuie și șuruburi în zona foaierului Manchester Arena din Manchester, Anglia. Atacul a avut loc la câteva minute după încheierea unui concert susținut de cântăreața americană Ariana Grande ca parte a turneului mondial Dangerous Woman Tour. 21.000 de oameni, în marea lor majoritate adolescenți și tineri, au luat parte la concert.

Cântăreața nu a fost rănită în atac. La momentul exploziei, mulți dintre spectatori se aflau în foaierul care face legătura între arenă și gara principală din Manchester. Deflagrația a stârnit panică generală. Imagini de pe camerele de supraveghere arată că atacul a fost intenționat și că bomba era ascunsă într-o geantă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×