Mihai Ruse, senator ALDE, dublă condamnare din partea Înaltei Curți! Acuze cu nemiluita în cazul politicianului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 12:02
Mihai Ruse, senator ALDE, dublă condamnare din partea Înaltei Curți! Acuze cu nemiluita în cazul politicianului GALERIE FOTO
Două condamnări pentru Mihai Ruse, senator ALDE de Brăila. Sursa foto debrăila.ro

Mihai Ruse, senator ALDE a primit o dublă condamnare din partea Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost pedepsit la un an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, după ce a fost prins băut la volan, însă a reuşit să fugă de poliţişti şi s-a ascuns în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut să iasă.

Mihai Ruse, senator ALDE, dublă condamnare din partea Înaltei Curți!

Nu se termină aici – instanța l-a condamnat pe senator la un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Vă reamintim că Mihai Ruse mai are o condamnare definitivă. Acesta mai primise 6 luni închisoare cu suspendare, în anul 2018 într-un alt dosar. Senatorul de Brăila a fost acuzat atunci de conflict de interese şi fals intelectual. Cele două pedepse au fost contopite, el primind în final 1 an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Acuze cu nemiluita în cazul politicianului

Atenție! Acum, instanța a decis ca Ruse să stea 3 ani sub supraveghere. În toată această perioadă este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială şi să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii.

60 de zile trebuie să muncească la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 5 Bucureşti.

De remarcat că senatorul Mihai Ruse a fost de acord cu această condamnare, el încheind în acest sens cu procurorii de la Parchetul General un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, pe data de 29 octombrie 2016, în jurul orelor 18,15, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pe DN 23, în comuna Măxineni, judeţul Brăila, un autovehicul Dacia Logan, condus de Mihai Ruse.

Trebuie specificat că Mihai Ruse a fost primar al comunei Măxineni în perioada 1996 – 2012. Oamenii legii nu au ezitat și l-au dat jos pe şofer din maşină. au decis să-l testeze cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul respirat.

La puțin timp, polițiștii i-au solicitat senatorului să meargă cu ei la postul de poliţie din comună, urmând să se deplaseze apoi la spitalul din Brăila pentru a i se preleva probe biologice. În timp ce poliţiştii erau ocupaţi cu întocmirea procesului verbal, senatorul s-a prefăcut că asigură maşina, însă a demarat în viteză şi s-a ascuns în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut să iasă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×